Tel: 06-27876388
Louis: 06-27876388
Thea: 06-27876388

De beeldentuin is weer geopend! Tot 20 augustus is de beeldentuin open van donderdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00 uur.

 

Elk jaar wordt de 1 1/2 ha grote tuin ingericht als beeldentuin met een expositie van ruim 100 kunstwerken van 10 -12 verschillende kunstenaars. Elk jaar andere kunstenaars. In Galerie de Schaapskooi de meubels van Louis van Vilsteren. In de Hooiberg keramiek van Thea Dijkema.

In 2023  zal er geen expositie worden ingericht in Beeldentuin Witharen. We nemen in 2023 een “sabbatical” wat betreft de Zomerexpositie, en gaan ons beraden op de wijze waarop we ons bedrijf de komende jaren gaan voortzetten. Louis blijft wel actief als meubelmaker. Met vragen voor maatwerk kun je altijd bij hem terecht. Thea zal ook , zij het in een rustiger tempo, actief blijven met keramiek. We doen komend jaar geen workshops, en we ontvangen geen gasten. Mocht je iets willen bestellen of even in de galeries willen rondkijken, maak dan een afspraak van te voren, want we zullen komend zomer vaker zelf op pad zijn.

Wilt u op de hoogte blijven  dan kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief via het contactformulier onder aan deze pagina.

 

Gastexposanten Zomerexpositie: In 2023 geen gastexposanten

 

 

 

 

Exposanten Beeldentuin 2022

In 2023 geen Zomerexpositie en dus ook geen gastexposanten  in Beeldentuin Witharen

Exposanten Galerie de Schaapskooi 2022:
1 mei t/m 12 juli: Azat Malikov, Ommen, acryl en olieverf.
16 juli t/m 27 september: Aly Schutte, Ommen, aquarel en acryl
IMG_3544
Landloper 2

Het gezicht van de Ommerschans

In 2018 een extra expositie geïnspireerd op de bijzondere geschiedenis van de Ommerschans

In Beeldentuin Witharen was in 2018 een speciale expositie met het thema De Ommerschans in samenwerking met kunstenaars Pieter Zandvliet en Harrie Neutel.

De Ommerschans is een buurtschap in de gemeente Ommen waar rond 1818 een bedelaarskolonie werd gevestigd door de Maatschappij van Weldadigheid. Duizenden mensen hebben daar langere of kortere tijd geleefd. Paupers uit de grote steden, die “Opgevoed” moesten worden.

Pieter Zandvliet heeft zich laten inspireren door een aantal fotoportretten van kolonisten die in de Ommerschans hebben gewoond.

Harrie heeft een aantal borden gedraaid geïnspireerd op de scherven die men gevonden heeft in de grachten van borden die in de eetzaal hingen. Ze bevatten allemaal opvoedende teksten. Beiden hebben deze de borden op hun eigen wijze gedecoreerd.

 

 

 

Klik op één van de afbeeldingen om deze te vergroten.