Tel: 06-27876388
Louis: 06-27876388
Thea: 06-27876388

De beeldentuin is weer geopend! Tot 20 augustus is de beeldentuin open van donderdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00 uur.

Zondagmiddag 18 juli  Meet & Greet  en opening expositie “Forever Young” van Pim Trooster

Zondagmiddag 18 juli Meet & Greet en opening expositie “Forever Young” van Pim Trooster

Geplaatst op: 15 jul, 2021

Op Zondag 18 juli van 13:00 – 17:00 uur is er een ‘Meet & Greet. Deze middag zijn zoveel mogelijk kunstenaars, van wie dit seizoen werk te zien is in de zomerexpositie 2021, aanwezig in Beeldentuin Witharen.

 

Om 15:00 uur is er een voorstelronde met de kunstenaars.

Aansluitend opent Carin Starren (echtgenote van Pim Trooster) officieel de expositie “Forever Young” in galerie de Schaapskooi.

 

Meubelmaker Louis van Vilsteren en keramist Thea Dijkema zijn de eigenaren, tevens samenstellers én de gastheer en gastvrouw van Beeldentuin Witharen.

Maar zij zijn ook sinds mensenheugenis bevriend met Carin en Pim.

Die vriendschap is midden jaren 70 in een Utrechts kraakpand tussen Louis en Pim ontstaan. Louis leerde destijds voor etaleur en Pim voor docent drama. Sindsdien zijn ze elkaar nooit uit het oog verloren en hebben zij veel lief en leed gedeeld en voelt de vriendschap voor hen als familie.

Zo waren Louis en Pim elkaars getuige bij hun huwelijken.

De twee hierna ontstane gezinnen vierden o.a. vele sinterklaasavonden en oudejaarsnachten met elkaar.

 

Maar binnen de kunstwereld namen Louis en Pim echter totaal verschillende afslagen, ook al organiseerden zij beide vele tentoonstellingen voor honderden collega kunstenaars.

Tot op de dag van vandaag zijn Louis en Pim onvermoeibaar actief gebleven. Nu zij alle twee de pensioengerechtigde leeftijd hebben mogen bereiken, werd het eindelijk toch eens tijd om over de verschillen heen de focus te leggen op de overeenkomsten en op de liefdevolle verbinding die altijd tussen hen is blijven bestaan. Het werd tijd om met een gezamenlijke presentatie hun band gestalte te geven, hun inmiddels 47 jarige vriendschap te vieren.

Vandaar dat Pim het erg verrassend vond om dit jaar te worden uitgenodigd om te komen exposeren in galerie de Schaapskooi, de binnenruimte van Beeldentuin Witharen, waar Louis ook permanent zijn eigen meubelontwerpen presenteert.

Omdat zij beide zo actief zijn gebleven en zij zich altijd meer focussen op de toekomst dan op het verleden, koos Pim voor de titel: ‘Forever Young’.

Centraal in de Schaapskooi staat een kunstenaar met een schilderijtje onder zijn arm, hij staat met een voet verankerd in zijn ‘kindertijd’, op de voorkant van zijn werkkleding staat ‘The future starts now’; op zijn rug staat ‘Forever Young’ en zijn achterhoofd bestaat uit een dromerig kindergezicht. (foto’s)

De twee portretfoto’s dateren uit de begintijd van de vriendschap van Louis en Pim.

 

Contactformulier

Vul onderstaande velden in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.