Tel: 06-27876388
Louis: 06-27876388
Thea: 06-27876388

De beeldentuin is weer geopend! Tot 20 augustus is de beeldentuin open van donderdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00 uur.

Zomerexpositie 2016

Geplaatst op: 1 mrt, 2016

Zomerexpositie 2016, Gastexposanten Beeldentuin

Cobi Dierikx,
Barnsteen 35
1625 RD Hoorn
werkadres: Atelier de Artfarm, atelier 13
Rustenburgerweg 126
1703 RZ Heerhugowaard
0229-841115/0623761218
cobidier@hotmail.com
www.cobidierikx.nl
“De kracht van staal” Materiaal keuze: (Corten)staal, RVS en Brons. Na een onderzoekende periode, waarin zij experimenteerde met keramiek, brons en staal, ontdekte zij de kracht van staal. Staal geeft haar de mogelijkheden groot te werken. Haar stalen beelden geven een andere blik op de natuur en de natuur geeft een andere blik op staal d.m.v. de overeenkomst in het kijken. Abstracte vormgeving contrasteert prachtig in een natuurlijke omgeving. Zij onderzoekt, met haar beelden, de mogelijkheid deze te integreren in de omgeving waarin ze geplaatst worden. De beelden hebben vaak een open structuur zodat het kunstobject het achterliggende gebied erdoor heen trekt, waardoor zij eenheid met de natuur tracht te bereiken. Licht en schaduw spelen een belangrijke rol. Opleiding o. a : Creatieve handvaardigheid A/B. Crejat 3e en 4e jaars ruimtelijk . H.V.O. leerkracht 7e en 8e groep LO. Diverse Workshops. Exposeert op tal van plaatsen in het land.

 

Foekje Bajema
Schoterlandseweg 37
8454 KB Mildam
0513-417998/0640980699
hollandfb@hotmail.com
www.foekjebajema.nl                                                                                                                             Uit bewondering voor de schitterende kleuren en het lichtspel in glas in lood ramen heb ik me ongeveer 18 jaar geleden bij een glazenier aangemeld voor een 2-daagse workshop glas in lood. Daarna heb ik me de tiffany en glasapplicatie technieken eigen gemaakt. Met deze drie technieken heb ik in eerste instantie ramen en raamhangers gemaakt maar al snel ontstond de behoefte om vrijer te kunnen werken. Mijn voorkeur ging en gaat daarbij uit naar ontwerpen waarin organische vormen belangrijk zijn. Dit werden uit meerdere glasdelen samengestelde beelden op hout en steen in de tiffany techniek. In de huidige manier van werken zorgen verschillende soorten metaal voor de grote lijnen in een beeld en zijn drager voor het glas in lood. Mijn werk is afwisselend abstract of figuratief. Sinds 2014 volg ik een opleiding aan de deeltijd kunstacademie De Werker in Groningen. Sinds 2009 heeft mijn werk een vast plekje in en om Galerie It Alde Tsjerkje. Een 18e-eeuws kerkje in het dorpje Mildam bij Heerenveen. Met vijf collega kunstenaars run ik deze galerie die van februari tot en met december drie/vier dagen per week geopend is voor publiek en tevens plaats biedt voor een gastexposant. We organiseren daarnaast o.a. lezingen en muziekoptredens.

Hielke Dijk
Kalverkamp 5
8414 LC Nieuwehorne
0513-541552/0657264253
hidijk@planet.nl
Het grootste deel van mijn leven heb ik als elektricien gewerkt, voornamelijk in bedrijfs-installaties. Na mijn pensionering vul ik een deel van mijn tijd met ‘Metaalwurk’. Door het verwerken van ijzer, koper, roestvaststaal en andere metalen probeer ik sier, gebruiks- en kunstvoorwerpen samen te stellen die velen waarderen. In de objecten zijn vaak materialen van afgeschreven  installaties en machines verwerkt, maar ook toegeleverde onderdelen. Ook beton, hout of bijvoorbeeld kunststof kunnen gebruikt zijn. Ik werk graag thematisch.

Jannie de Ruiter
Atelier de Ruiter
Turfmarkt 27
Gouda
06-48096655
www.atelierderuiter.nl
“Ik ben beeldhouwer in serpentijn, albast, marmer. Ik woon in Gouda en doe daar al jaren mee aan de atelierroute. Het doel is om elke keer een andere  expositie samen te stellen. Ik volg veel op kunstgebied. Cursussen, tentoonstellingen, kunstboeken, tijdschriften. Heerlijk. In het najaar was ik te vinden op de Biënnale in Venetië. Echt een must en als het lukt dan ga ik over twee jaar weer. Wel vind ik de hedendaagse kunst lastig een plek te geven. Ik vind ook “waarom mag kunst niet gewoon mooi zijn”.Art Nouveau en Art Deco vind ik prachtige stromingen. Het ambachtelijke combineren met mooie vormen uit de natuur.

Klaas Kuipers
p/a Atelier de Steengroeve
Witterstraat 62d
9401 SJ Assen
0592-346177
www.atelierdesteengroeve.nl                                                                                                           Klaas Kuipers van Atelier de Steengroeve Assen vindt zijn inspiratie voornamelijk in de natuur en vertaalt dit in een mooi vloeiend gebogen lijnenspel in zijn beelden. Deze beelden zijn een uiting van de zoektocht naar binnen. Klaas Kuipers werkt vanuit zijn emotie en is in zijn beelden altijd op zoek naar harmonie en evenwicht. Van welke kant men zijn beelden ook bekijkt, het zal altijd een positieve uitstraling hebben. Vaak vertaalt hij zijn gevoelens en ideeën in abstracte vormen, soms in realistische figuratieve beelden. Klaas werkt graag met verschillende soorten steen o.a. in Albast, Serpentijn, Hardsteen en Kalksteen, waarvan  sommige gecombineerd met andere materialen Een aantal beelden kunnen zowel binnen als buiten geplaatst worden, afhankelijk van de steensoort die gebruikt is. Klaas werd beïnvloed door Theo Doesburg, Kandinsky, Brancusi en Naum Gabo.

Hij heeft een 3 jarige opleiding gevolgd als binnenhuisadviseur, waar hij interieur- en perspectief tekenen leerde. Van jongs af aan is hij gefascineerd door vormen en lijnen en is sinds 20 jaar actief bezig met beeldhouwen en is autodidact. Voor meer info zie www.atelierdesteengroeve.nl.

Alie Kalverda
Museumstraat 6
1811 PB Alkmaar
072-5158081/0614183630
www.aliekalverda.nl

Beelden maken is haar passie, Al meer dan 20 jaar. Na opleiding aan de nu “nieuwe academie” Te Alkmaar is Alie autonoom kunstenares. Zij werkt met keramiek en kunststof. Thema in haar werk is altijd de mens, ook al is ze verbeeld in een dier of boom. Tevens gaat ze maatschappelijke issues niet uit de weg. Beelden maken is een uitingsvorm voor haar ,doch meestal met een knipoog.

Annemarie van Uden
Berfloweg 210
7553 JV Hengelo
074-2909335
annemarie@atelier2tien.nl
www.annemarievanuden.nl

“To play is a joy forever”. Dagelijks maak ik een wandeling door mijn geest en verwonder mij. De vele omzwervingen zijn mijn voeding tot het maken van beelden. Het verbazen, de nieuwsgierigheid, het spelen vind ik belangrijk. Je kijkt en voelt iets, je wordt geraakt door het materiaal, de vorm, de uitdrukking. Als een beeld tussen zoveel beeldmateriaal blijft beklijven is er iets gebeurd. Deze verwondering wil ik graag bij mensen teweeg brengen, binnen onze wereld met een overvloed aan informatie. “Kijk, kijk en beleef!” Door het struinen in figuurlijke en in werkelijke zin is het hergebruik van materialen een logisch gevolg. Het glas dat ik vind heeft al een leven gehad. Door het hergebruik krijgt het een ander nieuw leven. Tevens vind ik dat het niet stopt bij het materiaal glas. Juist doordat het een combinatie met ander materiaal aangaat ontstaan bij beide meer levendigheid. Opleiding: 1991-1995 ArtEZ, Hogeschool voor de kunsten, (voorheen AKI), Enschede. Diverse glascursussen. Veel experimenteren. Naast haar vak als Kunstenaar is Annemarie docent glas aan Crea Centrum voor Kunsteducatie in Hengelo en heeft zij haar eigen atelier.

Silene van Waveren
Willem Arnzlaan 35
3734 CE Den Dolder

030-6375394
www.silenevanwaveren.nl

Silene van Waveren, is professioneel beeldend kunstenaar te Den Dolder. Creativiteit speelde ook in haar loopbaan bij Eska Tijdschriften, Kluwer en later VNU Tijdschriften een belangrijke rol. Gedurende 20 jaar was ze hier werkzaam als redacteur bij het tijdschrift Marion, bij het encyclopedie het Komplete Handwerken en Handwerken zonder grenzen. Haar Modeopleiding in Amsterdam was hiervoor een uitstekende basis. Ook volgde ze gedurende een aantal jaren de avondopleiding aan de School voor Beeldende Kunsten in Utrecht. Om ten slotte haar droom te verwezenlijken en te starten als zelfstandig keramiste/beeldend kunstenaar. Inspiratie  in haar werk word geput uit vele bronnen, zoals omgeving, natuur, kunst, eeuwenoude tradities en rituelen. Speerpunten: Catwalkladies (slanke vrouwen), die ontstaan zijn uit haar modeverleden, voor elke vrouw ontwerpt zij een ander outfit. De “Bettie objecten”: Het typetje staat centraal en Silene vertelt haar stripverhaal in keramiek. Omdat ze erg van dieren houdt zijn deze goed vertegenwoordigd in haar oeuvre, o.a. vogels, honden én katten. Zowel de Betties als de dieren hebben een humoristische inslag. Zij werkt ook in thema vormt urnen en werkt in opdracht. Elk object is uniek, omdat Silene niet met mallen werkt. Fascinerend zijn haar combinatietechnieken; o.a. glas, metaal, stof en touw in combinatie met keramiek. Ook vormt ze objecten met Aluminiumcement en ontdekt steeds weer nieuwe methoden.

Petra Verhees
Dorpsstraat 18
5768 CE Meijel
Dorpsstraat 18
0621878752
www.petraverhees.nl

Beelden en objecten in glas, steen en hout. Door mijn fascinatie voor water ben ik gaandeweg gaan werken met glas, omdat ik in glas dezelfde lichtbreking aantrof. In glas vormgeven biedt echter meer mogelijkheden; in water vind ik nog steeds mijn inspiratiebron.
Voorafgaand aan het ontstaan van de uiteindelijke beelden speelt een heel proces van schetsen, tekenen en fotograferen. Behalve met glas werk ik graag met materialen als steen en hout. Hun natuurlijke uitstraling laat ik combineren of confronteren met de doorzichtigheid van het glas. Om mijn ideeën te verbeelden kies ik graag mathematische vormen als cirkels en driehoeken omdat deze objectief zijn. Ritme en helderheid zijn voor mij belangrijke elementen. Aan de cirkel en de spiraal die vaak terugkeren in mijn werk verbind ik een symbolische betekenis. Opleiding aan Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving te ‘s-Hertogenbosch, afdeling illustratieve vormgeving, afgestudeerd in 1976.

Ton Scheerhoorn
De Oosteresch 24
7783 CR Gramsbergen
0524-561683
t.scheerhoorn@hetnet.nl                                                                                                   www.tonscheerhoorn-beelden.nl

Vanaf mijn jeugd heeft beeldende kunst al mijn interesse gehad. In mijn studietijd ben ik begonnen met fotografie. Het op een bijzondere manier in beeld brengen van mensen werd mijn specialisme. Maar ook landschappen, details en architectuur kregen ruim aandacht. Via mijn beroep als manager in het MBO onderwijs kwam ik in aanraking met beeldende kunstenaars in hout, steen en metaal. Vooral werken met metaal was voor mij een uitdaging en na diverse  lascursussen heb ik mij bezig
gehouden met het lassen van beelden. Ook heb ik stage gelopen bij metaalkunstenaar Willem Kind. De werkwijze voor beelden in metaal is als volgt: eerst maak ik een ontwerp op ware grootte, daarna wordt het materiaal in model gesneden en gewalst. De onderdelen worden daarna aan elkaar gelast, verder afgewerkt en eventueel gespoten. Een andere techniek is het opbouwen van het beeld door laagjes op elkaar te lassen.  De afmeting van de beelden die ik maak varieert van 30 cm. tot ruim 2 meter.  In 1999 werd ik tijdens een reis in Zimbabwe gegrepen door beeldende kunst in steensoorten zoals serpentijn, speksteen en albast. In mijn beelden ontbreken details, zodat de kijker hieraan zelf een invulling kan geven. De beelden zijn meestal figuratief en soms abstract. Verder geef ik beeldhouwcursussen.

Gertien van Rhijn
Andringaweg 24
9892PG Feerwerd
0594-622014/0657102736
vanrhijn@deverbeelding.info
www.deverbeelding.info

De vogels van Gertien van Rhijn zijn krachtige, vereenvoudigde volle vormen met strakke belijningen. Ze staan als silhouetten in het landschap en in de tuin: Herkenbaar en ruimte-vullend. Ze zijn gemaakt van aluminium-cement, uniek, eenmalig gegoten en uit de volle mal gekapt. Dit maakt, dat ze volkomen winterhard zijn, dus ook in de winter buiten kunnen blijven staan. Als de vogels zo’n meter hoger worden geplaatst, zullen ze uw tuin “liften” en een verdieping geven. Naast vogels maakt Gertien ook volle , ronde vrouwelijke vormen. In haar Beeldentuin “de Verbeelding “in het Groningse Feerwerd staan ze fier in het Wierdenlandschap. Op haar website vast een voorproefje: www.deverbeelding.info In haar tuin met een gezellig theehuis bent u ook van harte welkom!

Guiseppe Lamers
Burgemeester kosterstraat 16
6049 AM Herten
0475-330344
g.lamers@giuseppe-lamers.nl
www.giuseppe-lamers.nl

“Gestileerde menselijke vormen geven de kijker de ruimte om de identiteit van mijn figuren eigen te maken. De kracht waarmee deze organische beelden communiceren omarmt vooral het hier en nu. Elke sculptuur is tijdloos en menselijk. Sterk en teer tegelijk”.Geïnspireerd door verhalen van mijn ouders over een reis naar Zimbabwe ben ik in 1993 begonnen met het maken van keramische sculpturen. Tot eind 1998 stapelde zich Afrikaans beeld op Afrikaans beeld, maar begin 1999 maakte dat plaats voor meer abstract werk. De reden is dat ik gewoonweg meer fantasie kwijt kan in een abstract beeld. Dat klinkt wellicht raar, omdat we als mens gewend zijn om realistisch te fantaseren. In mijn optiek roept een beeld met alleen een mond, neus en een oog meer op. De kijker gaat dan toch voor zichzelf het beeld afmaken.Sinds 2003 ben ik mij ook steeds meer gaan toeleggen op het vervaardigen van bronzen sculpturen. Mijn werken bestaan vooral uit abstracte sculpturen van mensfiguren en koppen. Kenmerkend zijn de gaten in de sculpturen.

Exposanten galerie de Schaapskooi:

Han van Hagen
Nieuwe Dijk 26
7921 XD Zuidwolde
0528-39 13 17
06-81 52 50 89 Han
www.kunstcentrum-hostede-duet
Hier wonen en werken het kunstenaarsechtpaar Han van Hagen en Lia van Rhijn. Lia maakt keramiek. In haar ruime atelier in Zuidwolde vervaardigt zij zowel gedraaid werk als handgevormde sculpturen. Een nieuwe ontwikkeling is het vervaardigen van bronzen beelden. Han van Hagen maakt vooral etsen, Hij is een van de initiatiefnemers van de Haagse Etsclub. Zowel Han als Lia hebben regelmatig exposities door het hele land. De aankondiging en uitnodiging van de aankomende tentoonstelling vindt u op hun website .In het Kunstcentrum is een tentoonstellingsruimte met een permanente expositie van eigen werk. Een gedeelte van hun werk staat en hangt in de vakantiehuisjes. U kunt cursussen tekenen en schilderen en grafiek volgen. Regelmatig worden kunstreizen georganiseerd. Han exposeert van 24 maart t/m 26 juni in galerie de Schaapskooi met zijn etsen. Lia doet mee met de trechterbeker expositie.
Op  26 mei 2016  zal Han een lezing geven in galerie de Schaapskooi over het werk van Jeroen Bosch: Kunstvoorstelling “Circus Jeroen Bosch” zie: https://www.atelierwitharen.nl/keramiek/exposities-agenda

Lyda Brandwagt
Torenvalk 19
8103 GJ Raalte

0572-360031/ 0623827790
Op eigen wijze en in eigen ontwikkelde technieken maak ik mijn schilderijen, van groot tot klein, in acrylverf. Het onvoorziene, het onvoorspelbare van het vrije schilderen maakt het schilderen boeiend, spannend en is steeds een nieuwe uitdaging. Het is een strijd die je steeds moet sturen, met verf, veel water en soms structuren. Het gaat mij erom een persoonlijk atmosfeer uit te drukken in eigen kleurcombinaties; daarbij is intuïtie  en fantasie de leidraad. Zo ontstaan dan soms de kosmische, de
poëtische en abstracte schilderijen met  een mystiek karakter.
www.lydhart.com

Gastexposanten Beeldentuin 2015
Piet van der Burg ,Berkel Roderijs: natuurlijke materialen
Thea Blok, Beek en Donk: Keramiek
Henk Slomp, Groningen:cortenstaal
Joeri  van Marrewijk, Groningen:cortenstaal
Marcel Timmers, Ridderkerk: RVS
Dineke Hazelaar, Nieuwolda: glas ea materialen
Ed van Hagen, Pijnacker: steen
Jos Siero, Ommen: glas in lood
Oude Vlierweg 16
Henk Bosklopper, Ommen : steen
Margriet  Meijer-van Guldener,Paterswolde: steen
Marijke Deinema, Zwolle: glas
Riet Schäning- van Jaarsveld, Enschedé: steen
Exposanten voor de schaapskooi waren:
Betty Stokvisch, Ommen: schilderijen
Hans Emmelkamp, Groningen: schilderijen

Zomerexpositie 2014, Gastexposanten waren:
Lolke van der Bij, Tienhoven, RVS
Graeme Woldinga, Veenendaal, steen
Erik en Justa Baumann,Rhenen, glas
Lena Postuma, Lelystad, gietsteen
Peter Kock , Enschede, steen
Tineke Langbroek, Dalfsen, glas
Simon C. Goverse, Assen, steen
Lilian Steenhuisen-de Rooij, Rosmalen, neolith
Henk van den Breemen,Zuidwolde, steen
Erika Post, Rosendahl Dtsl.,keramiek
Gerard Herder,Boornbergum, verschillende materialen
Marianne van Dedem,Maarssen, schilderijen en objecten
Jeroen Bijl, Ommen, schilderijen

Gastexposanten 2013 waren:

Elisa van den Berg, Zuidwolde: Steen/Keramiek e.a. materialen
Marius Meulenberg, Lelystad: Steen/RVS/Glas
Margot Meulenberg, Lelystad: Glas
Thea Jitta, Ommen: Steen
Hen Konickx, Heythuizen: RVS, Cortenstaal
Silvia Walkenbach-Mast, Mülheim (Dtsl): Hout , Glas e.a. materialen
Martha en Benjo Hooijschuur, Laag Zuthem: Polyester, Keramiek
Jaap Bos, Assen: Steen
Olaf Hülsmann en Stephanie Ahn, Bielefeld (Dstl): Metaal
Cisca Anthonisse, Zwolle: Steen e.a. materialen
Peter Munnik, Dedemsvaart, schilderijen
Frits Roger, Ommen, schilderijen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Contactformulier

Vul onderstaande velden in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.