Tel: 06-27876388
Louis: 06-27876388
Thea: 06-27876388

De beeldentuin is weer geopend! Tot 20 augustus is de beeldentuin open van donderdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00 uur.

Zang en Verhalen uit het verleden in Beeldentuin Witharen

Geplaatst op: 20 mei, 2015

Zang en Verhalen uit het verleden  in  Beeldentuin Witharen
In het kader van de week van de amateurkunst zijn er begin juni verschillende activiteiten in de Beeldentuin Witharen.
Op donderdagavond 4 juni zal de Beeldentuin geopend zijn en zal Kleinkoor Excelsior een optreden verzorgen op  deze bijzondere plek. Beeldende kunst en muziek en dat in een natuurlijke entourage, ze vormen een mooie combinatie. Dit optreden vindt plaats op donderdag 4 juni a.s. om 19.45 en 20.45 uur. Het zijn 2 korte optredens om zo een impressie te geven van het koor. Tevens kunt u een kijkje nemen in de Beeldentuin
Verhalenverteller Loek Boer  zal zondag 7 juni om  15.00u  zijn  eigen ingesproken verhaal over de gebroeders Borger  in museum het Bakhuis “openen”.
Loek Boer heeft een verhaal geschreven over de vier vrijgezelle gebroeders Borger, de voormalige bewoners van het erf aan de Witharenweg 24. Deze gebroeders, waarvan de laatste is gestorven in januari 1991, waren met hun schaapskudde waarschijnlijk de laatste originele schaapherders in Overijssel.  Deze  “audiotour” is een prachtige aanvulling op het kleine museum aan de Witharenweg dat vorig jaar geopend werd. Aansluitend zal Loek Boer het  verhaal van de Cruescule  vertellen. Een grensmarkering gelegen aan de Witharenweg. Reeds in 1418 werd er  getwist over de plaats van de Crueskule, waar zelfs de bisschop van Utrecht aan te pas moest komen om vrede te stichten.
U bent natuurlijk van harte welkom op de Witharenweg 24 te Witharen, waar t/m 31 mei,gedurende de week van de amateurkunst,  ook nog een foto expositie te zien zal zijn van de fotoclub Ommen, die is gemaakt naar aanleiding van het thema 10x kijken.

Voor meer informatie: www.atelierwitharen.nl en www.vechtdalwak.nl

 

Contactformulier

Vul onderstaande velden in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.