Tel: 06-27876388
Louis: 06-27876388
Thea: 06-27876388

De beeldentuin is weer geopend! Tot 20 augustus is de beeldentuin open van donderdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00 uur.

Tweede pinksterdag gezellig drukke dag in Beeldentuin Witharen

Tweede pinksterdag gezellig drukke dag in Beeldentuin Witharen

Geplaatst op: 5 jun, 2020

Indrukwekkende expositie 75 jaar vrijheid in Beeldentuin Witharen

 

Beeldentuin Witharen heeft op de eerste openingsdag, tweede pinksterdag, als vanouds weer veel bezoekers mogen ontvangen in de anderhalf hectare grote expositietuin. “Die ruimte is ons geluk”, aldus eigenaar  en meubelmaker Louis van Vilsteren. “Hierdoor kunnen wij helemaal voldoen aan de nieuwe regels. Bezoekers kunnen veilig  door de tuin wandelen, en daarna  op het ruime terras nog even nagenieten nu we ook weer koffie mogen schenken”

De expositie 75 jaar vrijheid, waar 18 verschillende kunstenaars uit de omgeving aan meedoen is ook buiten, onder een ruime overkapping . De  persoonlijke invulling van het thema 75 Vrijheid maakt deze expositie bijzonder. In combinatie met de expositie in de tuin, met ruim 100 beelden van verschillende kunstenaars, en de meubel en de keramiekgalerie , is er een gevarieerd aanbod voor de bezoeker.

Het echtpaar Thea en Louis van Vilsteren-Dijkema vreesde met grote vreze toen begin maart het land in  de ban raakte van het coronavirus. Al de afspraken met de 25 exposerende  kunstenaars die waren gemaakt voor de Zomerexpositie stonden op losse schroeven. “Normaal zijn we vanaf half maart super druk in de aanloop naar de opening, die dit jaar op 3 mei stond gepland” vertelt keramiste Thea Dijkema. “Nu was het, zoals voor zo velen, onzeker wat we nog zouden kunnen doen deze zomer. We waren super blij dat we afgelopen weekend wel weer open konden en het lijkt voor ons nu goed uit te pakken, zeker nu veel mensen in ons eigen land op vakantie gaan.”

De Zomerexpositie 2020 in Beeldentuin Witharen is  gratis te bezoeken t/m eind september op donderdag t/m zondag van 11.00u- 17.00u, en op afspraak. Witharenweg 24 Witharen [gemeente Ommen] www.atelierwitharen.nl

Op de foto: Ingeborg van Breugel uit Ommen, Hans Poolman en Henny Lamme uit Zwolle. Zij hebben alle drie meegewerkt aan de expositie 75 jaar vrijheid

Contactformulier

Vul onderstaande velden in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.