Tel: 06-27876388
Louis: 06-27876388
Thea: 06-27876388

De beeldentuin is weer geopend! Tot 20 augustus is de beeldentuin open van donderdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00 uur.

Thea exposeert in Tuinen Mien Ruys

Geplaatst op: 16 okt, 2015

Thea exposeert in de maand oktober in de Tuinen  Mien Ruys

o k t o b e r  k e r a m i e k m a a n d
Het keramistencollectief “Keramiek@venture”, bestaande uit Joke Dekker, Harry Neutel, Lia van Rhijn,  Anneke Jansen en Thea Dijkema, organiseert in samenwerking met de Tuinen Mien Ruys een grote keramiektentoonstelling in de Tuinen gedurende de hele maand oktober. Zij hebben daarvoor 10 collega keramisten uit binnen en buitenland uitgenodigd. De keramisten, die zich hebben laten  inspireren door de 30 verschillende thematuinen  bewijzen hiermee dat keramiek en tuinen een boeiende combinatie vormen. Behalve in de tuinen treft u werk aan in de diverse gebouwen zoals de Boerenschuur, Ruysend Riet en Wiekend. De tentoonstelling start in het Theehuis met een overzichtstentoonstelling.

Gedurende deze maand zullen er diverse activiteiten worden georganiseerd op de zondagen met als thema keramiek. Zo kunt u zich voor 4 oktober opgeven voor een workshop “Insectenhuisjes bouwen” door Bastiaan Meijer, wiens eigen insectenhuisjes ook in de Tuinen geëxposeerd worden, terwijl er ook een lezing is over bloemen en insecten. Op 11 oktober zullen er diverse films worden gedraaid over verschillende kleitechnieken, onder andere de film “The Queen of Teapots”. Daarnaast zijn er rondleidingen onder leiding van de keramisten en demonstraties bloembinden.

Zondag 18 oktober is de dag van het vuur en zullen er verschillende demonstraties stooktechnieken worden gegeven. Tevens is er een rondleiding met het thema “Vlammende herfstkleuren”.

Op 25 oktober, de dag van de vormgeving, geeft Margreet Huisman, een van de deelnemende keramisten, een presentatie over haar “Hofdames en spiraalvazen” en haar avonturen in de kleifabriek. De dag wordt afgesloten onder het genot van “Eten wat de kleipot schaft”

De expositie is op zondagmiddag 4 oktober om 15.30 uur feestelijk geopend door Hans Zabel, ambassadeur voor de kunst in Drenthe, en zal t/m zaterdag 31 oktober te bezichtigen zijn tijdens de openingsuren van de Tuinen Mien Ruys. Di t/m za van 10.00u – 17.00u; zondag van 12.00u-17.00u.

De deelnemende keramisten zijn: Conny Pols, Patty Schilder, Margreet Huisman, Paz Sanz Fle,  Mirjam van Oostveen, Margreet de Vries,  Bastiaan Meijer, Heike Raben, Erika Post, Petri Voet, Lia van Rhijn,  Harrie Neutel,  Anneke Jansen, Joke Dekker  en Thea Dijkema.

Er is een speciale folder gedrukt die op diverse plekken in de omgeving te verkrijgen is, onder andere bij Beeldentuin Witharen.  N.b. kunt u bij inlevering van deze folder een korting op de entreeprijs ontvangen gedurende de maand oktober.Voor meer informatie: Joke Dekker 0523-614907.Tuinen Mien Ruys, Moerheimstraat 84, 7701 CG Dedemsvaart. www.tuinenmienruys.nl

Contactformulier

Vul onderstaande velden in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.