Tel: 06-27876388
Louis: 06-27876388
Thea: 06-27876388

De beeldentuin is weer geopend! Tot 20 augustus is de beeldentuin open van donderdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00 uur.

Thea Dijkema en Louis van Vilsteren van Beeldentuin Witharen geven het stokje door, aan………………

Thea Dijkema en Louis van Vilsteren van Beeldentuin Witharen geven het stokje door, aan………………

Geplaatst op: 9 jul, 2023

Afscheidsrondje van Thea en Louis van Beeldentuin Witharen van 13 juli t/m 20 augustus 2023

 

Louis van Vilsteren en Thea Dijkema van Beeldentuin Witharen geven het stokje door.

Beeldentuin Witharen gaat met ingang van 1 september over in andere handen en zal in 2024 weer opengaan, maar dan met andere eigenaren, die de Beeldentuin op hun eigen wijze zullen gaan voortzetten.

Vorig jaar besloten Thea en Louis een “sabbatical” te nemen. Een zomer geen beelden in de tuin, geen gasten, maar een jaar “rust”.  Om te ervaren hoe dat zou bevallen, het bestaan van een pensionado, en om zonder druk uit te zoeken welke weg in te slaan met bedrijf en erf.

De nieuwe eigenaars

Deze sabbatical was nog niet begonnen toen het echtpaar Mulder zich meldde. Geraldine en Pieter Mulder kwamen samen met hun gezin vorig jaar in de tuin als bezoeker. Komend uit de tuin en bloemenwereld vielen ze als een blok voor het erf en de tuin aan de Witharenweg 24. Toen zij tijdens het koffie serveren vertelden dat zij op zoek waren naar een mooie plek om een kleinschalig recreatief bedrijf te starten kon Thea het niet laten om te vragen of ze dan zoiets als dit zochten.

Dit korte gesprek leidde vanaf december afgelopen jaar tot een reeks intensieve gesprekken, en uiteindelijk tot de verkoop van ons erf aan deze super enthousiaste mensen die een vervolg gaan geven aan Beeldentuin Witharen. Met een heel eigen invulling op bloemen en bollen gebied, maar dus ook met het exposeren van beelden van andere kunstenaars zoals wij dat de afgelopen 16 jaar gedaan hebben. Een van die kunstenaars zal Thea zijn, die haar keramiek hier kan blijven exposeren en verkopen.

Nieuwe start voor Thea en Louis

Op 1 september zullen wij ons huis leeg opleveren, en zelf vertrekken naar onze nieuwe plek aan de Coevorderweg 11 in Arriën (gemeente Ommen) waar wij opnieuw zullen beginnen aan een groot avontuur. Want zoals we 32 jaar geleden verhuisden naar een oude boerderij waar de plavuisjes nog in het zand lagen, gaan wij nu verhuizen naar een jaren 50 huis, waar in 1969 voor het laatst een “verbouwing” heeft plaats gevonden.  Dat betekent dat we ons de komende jaren niet hoeven te vervelen. Het comfort van het huis aan de Witharenweg zullen we een tijdje moeten missen, maar we gaan ervoor om in Arriën een levensbestendige, duurzame variant te maken. We gaan dan wel met pensioen, maar we hebben nog genoeg energie, en hopen weer een mooie plek voor onszelf te creëren.

Voorlopig kunnen wij onze respectievelijke werkplaatsen aan de Witharenweg nog gebruiken, en zullen we betrokken blijven bij de ontwikkelingen in Witharen. Thea haar keramiek zal te koop blijven in Witharen. Er liggen nog enkele opdrachten voor Louis in het verschiet van de nieuwe eigenaren. En we zullen helpen met de doorstart van de Beeldentuin.

Ben je benieuwd naar deze nieuwe eigenaren, en hoe wij zelf verder gaan, wij vertellen het jullie graag.

Van 13 juli t/m 20 augustus van donderdag t/m zondag zijn wij weer open voor een afscheidsrondje.

Weliswaar zonder beelden van derden, dat laten wij graag over aan de “nieuwe generatie”, maar wel met extra korting op onze eigen producten: De keramiek van Thea en de meubels van Louis. Ook de boekenkast zal weer gevuld zijn met boeken die je gratis mag meenemen. En natuurlijk is het terras open voor koffie thee en aanverwante zaken.

We zouden het geweldig vinden om jullie nog een keer te ontmoeten op onze mooie plek en jullie te vertellen over de nieuwste ontwikkelingen.

Pieter en Geraldine zullen vanaf september keihard aan de slag gaan, zodat zij begin april open kunnen, en jullie kunnen ontvangen in een “vernieuwde” tuin vol met bloemen en beelden.

Bedankt voor jullie support

We willen jullie bedanken voor jullie “support” in al die jaren, of als kunstenaar of als bezoeker en koper van onze producten. En mocht je in de buurt van Arriën komen, een kopje koffie is gauw gezet.

We sluiten hiermee een prachtige tijd af in Witharen, een buurtschap waar we altijd met heel veel plezier hebben gewoond.

Thea en Louis

 

 

 

 

Contactformulier

Vul onderstaande velden in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.