Tel: 06-27876388
Louis: 06-27876388
Thea: 06-27876388

De beeldentuin is weer geopend! Tot 20 augustus is de beeldentuin open van donderdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00 uur.

Prachtige dag in Beeldentuin Witharen met opening expositie “Forever Young” van Pim Trooster uit Zwolle

Prachtige dag in Beeldentuin Witharen met opening expositie “Forever Young” van Pim Trooster uit Zwolle

Geplaatst op: 19 jul, 2021

Zondag 18 juni werd in Beeldentuin Witharen de expositie “Forever Young” van Pim Trooster geopend in galerie de Schaapskooi. De Schaapskooi is  de plek waar  Louis van Vilstere zijn meubels exposeert. Beide heren leerden elkaar kennen in een kraakpand in het Utrecht van de jaren 70, waar zij samenwoonden. In de schaapskooi presenteren zij zich  na al die jaren weer samen onder een dak. De expositie, die in het teken staat van Vriendschap en  Jeugd werd met een prachtige toespraak geopend door Carin Starren, levenspartner en echtgenote van Pim Trooster.

Tevens waren een groot aantal van de exposerende kunstenaars aanwezig om te vertellen over hun werk. Ook de  keramiek expositie van leden van de Stichting Keramisten Noord Nederland, onder de overkapping in de tuin, is geheel vernieuwd. Dus voor de aanwezige bezoekers genoeg om te zien en te beleven.

Op deze foto zitten  beide heren na te genieten van een gezellige, intieme openingsdag.

Meubelmaker Louis van Vilsteren en keramist Thea Dijkema zijn de eigenaren, tevens samenstellers én de gastheer en gastvrouw van Beeldentuin Witharen.

Maar zij zijn ook sinds mensenheugenis bevriend met Carin en Pim.

Die vriendschap is midden jaren 70 in een Utrechts kraakpand tussen Louis en Pim ontstaan. Louis leerde destijds voor etaleur en Pim voor docent drama. Sindsdien zijn ze elkaar nooit uit het oog verloren en hebben zij veel lief en leed gedeeld en voelt de vriendschap voor hen als familie.

Zo waren Louis en Pim elkaars getuige bij hun huwelijken.

De twee hierna ontstane gezinnen vierden o.a. vele sinterklaasavonden en oudejaarsnachten met elkaar.

Maar binnen de kunstwereld namen Louis en Pim echter totaal verschillende afslagen, ook al organiseerden zij beide vele tentoonstellingen voor honderden collega kunstenaars.

Tot op de dag van vandaag zijn Louis en Pim onvermoeibaar actief gebleven. Nu zij alle twee de pensioengerechtigde leeftijd hebben mogen bereiken, werd het eindelijk toch eens tijd om over de verschillen heen de focus te leggen op de overeenkomsten en op de liefdevolle verbinding die altijd tussen hen is blijven bestaan. Het werd tijd om met een gezamenlijke presentatie hun band gestalte te geven, hun inmiddels 47 jarige vriendschap te vieren.

Vandaar dat Pim het erg verrassend vond om dit jaar te worden uitgenodigd om te komen exposeren in galerie de Schaapskooi, de binnenruimte van Beeldentuin Witharen, waar Louis ook permanent zijn eigen meubelontwerpen presenteert.

Omdat zij beide zo actief zijn gebleven en zij zich altijd meer focussen op de toekomst dan op het verleden, koos Pim voor de titel: ‘Forever Young’.

Centraal in de Schaapskooi staat een kunstenaar met een schilderijtje onder zijn arm, hij staat met een voet verankerd in zijn ‘kindertijd’, op de voorkant van zijn werkkleding staat ‘The future starts now’; op zijn rug staat ‘Forever Young’ en zijn achterhoofd bestaat uit een dromerig kindergezicht. (foto’s)

De twee portretfoto’s dateren uit de begintijd van de vriendschap van Louis en Pim.

 

Contactformulier

Vul onderstaande velden in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.