Tel: 06-27876388
Louis: 06-27876388
Thea: 06-27876388

De beeldentuin is weer geopend! Tot 20 augustus is de beeldentuin open van donderdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00 uur.

Op vrijdag 26 augustus 20.00u Kunstvoorstelling Han van Hagen “In de krochten van Breugel”

Op vrijdag 26 augustus 20.00u Kunstvoorstelling Han van Hagen “In de krochten van Breugel”

Geplaatst op: 5 jul, 2022

Nu eindelijk dan toch, de Kunstvoorstelling van Han van Hagen in Beeldentuin Witharen.                                                                                                                                  Al twee keer werd de Kunstvoorstelling “In de krochten van Breugel” geannuleerd vanwege de coronapandemie.                                                                                          Han van Hagen is een bekende kunstenaar uit Zuidwolde. Met zijn etsen heeft hij op veel verschillende plaatsen in het land geëxposeerd. En als conservator van Beeldenpark de Havixhorst in Schiphorst heeft hij al vele exposities samengesteld. Zijn interesse in de kunst is groot. Zo heeft hij al verschillende lezingen op zijn naam staan over kunstenaars en stromingen uit de geschiedenis van de kunst. Hij dompelt zich daarbij onder in de archieven en weet de gegevens die hij verkrijgt op een zeer smeuïge wijze aan het publiek over te brengen. Hij wist al vele bezoekers van deze lezingen de afgelopen jaren, ook in Beeldentuin Witharen, met zijn kennis en zijn vertelkunst, aan zich te binden. Deze kunstvoorstelling “In de krochten van Breugel” belooft ook weer een boeiende avond te worden.

De voorstelling zal gehouden worden op 26 augustus 20.00u in galerie de Schaapskooi van Beeldentuin Witharen, Witharenweg 24 7738 PG Witharen. Vanaf 19.30 staat de koffie klaar.  Kosten: 10,- p.p.  Reserveren is verplicht. info@atelierwitharen.nl; 06-52344304

In de krochten van Bruegel. Het is behoedzaam bewegen in de werkelijkheid van Pieter Bruegel de Oude. Vreemde figuren kruisen je pad. We zien een galgenveld. Krakende skeletten nemen de heerschappij over. Afzichtelijke stinkende wezens wervelen in een gierende storm uit de hemel. Pieter leefde in een roerige tijd. In de noordelijke Nederlanden had iedereen genoeg van de Spaanse overheersing en de zelfverrijking van inhalige pausen. Filips II, streng katholiek, was woest op zijn onderdanen, die massaal de gevestigde kerk de rug toekeerden. Hij stuurde Alva om orde op zaken te stellen. Onder het vaandel van de ware godsdienst werden duizenden moorden gepleegd. Het is verbazingwekkend te zien hoe de gewiekste Bruegel zijn eigen gedachten hierover stiekem op het doek schilderde. Hij moest wel, de kerkelijk rechtbank lag met verklikkers op de loer. Met een speciale blik ontfutselen we zijn geheimen. In andere schilderijen breekt de zon door. Er wordt uitbundig feest gevierd, woest gedanst, en ongeremd gekotst. Met spreekwoorden als geschilderde parabels worden boeren en burgers het rechte pad gewezen. Want als de boeren van Breugel eenmaal losgaan is het te laat en is er geen houden meer aan. We deinen mee in de feestvreugde, maar is dat wel verstandig.

Aanvang 20.00u. kosten €10,- per persoon, vanaf 19.30 u staat de koffie/thee klaar. Reserveren verplicht: info@atelierwitharen.nl

Contactformulier

Vul onderstaande velden in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.