Tel: 06-27876388
Louis: 06-27876388
Thea: 06-27876388

De beeldentuin is weer geopend! Tot 20 augustus is de beeldentuin open van donderdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00 uur.

Nog vier dagen om Beeldentuin Witharen te bezoeken

Nog vier dagen om Beeldentuin Witharen te bezoeken

Geplaatst op: 24 sep, 2020

   

Nog 4 dagen om de exposities in Beeldentuin Witharen te bezichtigen

Het zomerseizoen 2020 zal voor velen als  een zeer gedenkwaardig seizoen te boek staan.

Veel bedrijven  hebben het zwaar vanwege de Coronacrisis en hebben te maken met flink omzetverlies. Voor Beeldentuin Witharen,  in de gemeente Ommen,  pakt het anders uit. Ondanks de latere openstelling , in plaats van 1 mei gingen pas op 1 juni de deuren open, verwelkomden zij meer bezoekers dan de vorige jaren.

Waar bezoekers van musea en galeries op afspraak moesten komen, om daarna, in de rij, de kunstwerken te bezichtigen, kan men in de anderhalf hectare grote beeldentuin, ongehinderd rondlopen en genieten van de meer als 100 kunstwerken die in de prachtige natuur staan opgesteld. De anderhalve meter is  gewaarborgd en  de extra expositie geïnspireerd op 75 jaar vrijheid, bevindt zich ook in de buitenlucht.

Vooral ook veel nieuwe bezoekers ontdekten de prachtige tuin , en zullen een bezoek aan  Beeldentuin Witharen als een jaarlijkse uitje in hun agenda opnemen. Geld, uitgespaard, omdat een  verre, dure vakantie in het buitenland dit jaar geen optie was,  is door veel bezoekers omgezet in een langdurig aandenken aan deze merkwaardige zomer, een kunstwerk van glas, Rvs, cortenstaal, keramiek of een mooi meubelobject.

De deelnemende kunstenaars leveren regelmatig nieuw werk, waardoor de expositie in de tuin  steeds een nieuw aanzien krijgt. En ook voor deze laatste weken loont het volop de moeite een bezoek te brengen aan Beeldentuin Witharen.

De Beeldentuin en galeries zijn dit seizoen nog t/m zondag 27 september te bezoeken. Van donderdag t/m zondag van 11.00u- 17.00u

Op donderdagmorgen  17 en 24 september kan u kennismaken met  schilderes Aly Schutte. Zij exposeert deze zomer vanaf begin augustus  in meubelgalerie De Schaapskooi.

Initiatiefnemers, meubelontwerper-en maker Louis van Vilsteren en keramiste Thea Dijkema gaan er vanuit  dat de beeldentuin en galeries  in 2021 weer op de normale tijden  open kunnen gaan, van mei t/m september.  Er zal dan werk van weer andere kunstenaars te zien zijn.

www.atelierwitharen.nl.

Beeldentuin Witharen, Witharenweg 24 7738 PG; Louis: 06-27 87 63 88; Thea 06-52 34 43 04

Contactformulier

Vul onderstaande velden in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.