Tel: 06-27876388
Louis: 06-27876388
Thea: 06-27876388

De beeldentuin is weer geopend! Tot 20 augustus is de beeldentuin open van donderdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00 uur.

Klassiek concert op zaterdagavond 29 augustus

Geplaatst op: 6 aug, 2015

Klassiek optreden  in Beeldentuin Witharen

Op zaterdagavond 29 augustus zal in  galerie de Schaapskooi van Beeldentuin Witharen een concert gegeven worden door een trio dat zowel door hun familiebanden als door de liefde voor de muziek sterk  met elkaar verbonden is. Het komt niet vaak voor dat dit trio, dat al eens eerder in de galerie  een besloten  optreden verzorgde, in het openbaar optreedt.
De uit Ommen afkomstige Evert Ruiter studeerde schoolmuziek en piano aan het conservatorium in Zwolle. Na het behalen van zijn diploma’s was hij lange tijd werkzaam als pianist, pianodocent en docent muziek. Voorts werkte hij als adviseur voor de Stichting Kunst & Cultuur Overijssel. Tegenwoordig is hij werkzaam als ecoloog binnen zijn eigen bedrijf Alcedo Natuurprojecten.
Maaike Gerritsen, zijn vrouw,  studeerde viool aan het conservatorium te Zwolle bij Jeanne Lemkes-Vos. Na het behalen van haar diploma speelde ze in diverse ensembles. Ook bekwaamde zij zich in het bespelen van de barokviool en altviool. Tegenwoordig maakt ze onder meer deel uit van het strijkkwartet Amarens en heeft ze een lespraktijk in Zwolle en Heino. Vrije improvisatie en stemexpressie zijn twee andere bezigheden waar Maaike zich actief mee bezighoudt.
Rivka Ruiter, dochter van Maaike en Evert, studeerde klassieke zang bij Ineke Vlogtman in Zwolle. Tegenwoordig studeert ze aan het conservatorium van de HKU in Utrecht. Daar is Charlotte Margiono haar docente. Rivka zong als soliste bij diverse koren en trad op als Bastienne in de opera Bastien und Bastienne van Mozart. Naast zangeres is zij ook violiste en speelde ze jarenlang in Jeugdsymfonieorkest De Vuurvogel.

Tijdens het optreden in Witharen wordt er muziek ten gehore gebracht van componisten als Mozart, Mendelssohn, Schumann en Berlioz.
Aanvang 20.00u.  Inloop vanaf 19.30. entree: 10,- incl. koffie/thee.  Reserveren: 0523-676272 en  via info@ atelierwitharen.nl   (inmiddels is de zaal vol, en kunt u, als u dat wilt, op een reservelijst worden geplaatst)

Contactformulier

Vul onderstaande velden in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.