Tel: 06-27876388
Louis: 06-27876388
Thea: 06-27876388

De beeldentuin is weer geopend! Tot 20 augustus is de beeldentuin open van donderdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00 uur.

Harry Soepenberg exposant Beeldentuin Witharen 2018

Harry Soepenberg exposant Beeldentuin Witharen 2018

Geplaatst op: 5 feb, 2018


Harry (Hardenberg, 1970) is opgegroeid in Ommen en woont nu in Den Ham. Hij kent het Overijsselse en Drentse landschap als zijn broekzak. Via zijn werk brengt hij veel tijd door in de natuur. Wat hij overdag ziet, verwerkt hij ‘s avonds op paneel of doek. Licht, kleur en sfeer van de rivierdalen legt hij vast. Zeer herkenbaar, maar alles behalve fotografisch. Het gaat om de impressie van wat Harry zelf boeit. Zijn liefde voor het landschap straalt dan ook van het werk af. Het Vechtdal, de Reest en Drentsche Aa, de Archemerberg, ruwe landschappen die nooit af zijn, maar zich nog dagelijks ontwikkelen, vragen om een snelle, bijna schetsmatige benadering waarbij sfeer belangrijker is dan detail. Gepolijst is het nooit. Een schilderij van Harry Soepenberg is als een wandeling door het gebied zelf. Bij voorkeur schildert hij dan ook buiten ter plaatse, het is wel een stap moeilijker maar hij wil graag het licht en de kleuren zonder vervorming kunnen waarnemen en leren weergeven. Naast landschappen, schildert Harryook architectuur en portret van mens en dier.Harry volgt in het winterseizoen schilderlessen bij beeldend kunstenaar Jan Oosting in Hardenberg en daarnaast een coachingtraject bij beeldend kunstenaar Annewil Jansen in Nijverdal.

“Ik heb afgelopen jaren veel landschappen geschilderd waarin ik de sfeer en het licht van het Vechtdal, de Reest en de Regge weergeef zoals ik dat zie en beleef. Om de invloed van het licht op de kleur- en toonwaarde te leren zien schilder ik ook graag ter plekke buiten. Een foto verdoezelt namelijk veel informatie die voor een schilder belangrijk is.Schetsen en foto’s zijn voor mij belangrijke geheugensteuntjes om thuis een schilderij op te zetten en verder uit te werken. Ter afwisseling schilder ik ook stadsgezichten, architectuur en portretstudies van mens en dier.”

Harry exposeert van 1 april t/m 24 juni in galerie de Schaapskooi in Beeldentuin Witharen
Openingstijden Beeldentuin Witharen(gem. Ommen):
1 april t/m 30 september op donderdag t/m zondag van 11.00u-17.00u
www.atelierwitharen.nl

Contactformulier

Vul onderstaande velden in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.