Tel: 06-27876388
Louis: 06-27876388
Thea: 06-27876388

De beeldentuin is weer geopend! Tot 20 augustus is de beeldentuin open van donderdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00 uur.

Frits Roger exposeert bij Beeldentuin Witharen tijdens Kunstroute Ommen, 25 en 26 augustus

Geplaatst op: 19 aug, 2018

 

Meer als 5000 bezoekers hebben inmiddels de Zomerexpositie 2018 van Beeldentuin Witharen bezocht. Met nog anderhalve maand te gaan voorspelt dat een record aantal bezoekers voor dit jaar. We hebben dan ook heel erg ons best gedaan om de tuin er goed uit te laten zien gedurende deze hete warme zomer. Onze grote natuurlijke vijver is een uitkomst . Van daaruit, is het goed mogelijk een groot deel van de tuin te besproeien. De anderhalf hectare grote tuin is een oase van groen met al die bomen, waardoor er altijd wel schaduwplekjes zijn . De meeste planten staan er nog fris bij. De stoeltjes die verspreid staan in de tuin zorgen ervoor dat je altijd wel even kan gaan zitten om te genieten van de beelden en de tuin.

Inmiddels zijn er veel van die beelden verkocht de afgelopen 4 maanden, en hebben de kunstenaars nieuwe beelden gebracht, zodat de expositie er alweer heel anders uitziet als in het begin van het seizoen. Ook Louis heeft het momenteel erg druk met zijn meubelopdrachten. In zijn galerie, de Schaapskooi, komen steeds weer andere meubels te staan.
Vanaf begin juli hangt daar het verrassende werk van Daniel Douglas, voormalig inwoner van Balkbrug. Oude technieken met een eigentijds thema. Titel van zijn expositie: “Het nieuwe Licht”. Onder het Zonnehuis is ook nog de expositie “Ommerschansportretten” te zien, waar kunstenaar Pieter Zandvliet en keramisten Harrie Neutel en Thea Dijkema, zich hebben laten inspireren op de archeologische vondsten uit de Ommerschans, en fotoportretten van de voormalige bewoners.

Tijdens het weekend van “Kunstroute Ommen”, op 25 en 26 augustus, is er een extra expositie te zien in de werkplaats van Louis. Frits Roger heeft zich bereid verklaard om daar nog een keer te exposeren met zijn kleurige aquarellen. Zijn leeftijd , hij is afgelopen week net 95 geworden, maakt dat hij niet vaak meer exposeert met zijn werk. Roger is het oudste lid van schilders vereniging Het Palet uit Zwolle, en werd recentelijk geïnterviewd samen met het jongste lid van die vereniging. Hij zal, als zijn gezondheid het toelaat, beide dagen van 13.00u-16.00u aanwezig zijn om zijn werk te laten zien en om te vertellen over zijn veelzijdige carrière.

 

Je kunt de brochure van de Kunstroute downloaden via: www.vechtdalkunsten.nl/kunstroute-ommen

Contactformulier

Vul onderstaande velden in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.