Tel: 06-27876388
Louis: 06-27876388
Thea: 06-27876388

De beeldentuin is weer geopend! Tot 20 augustus is de beeldentuin open van donderdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00 uur.

Exposities/agenda

Geplaatst op: 17 jul, 2012

Agenda van Atelier Witharen 2016

24 april: 15.00u  officiële opening Beeldentuin door burgemeester van Ommen  Mark Boumans waarbij de kunstenaars aan u worden voorgesteld. Aansluitend Opening van de Trechterbekerexpositie door Han Noten, burgemeester van de gemeente Dalfsen. Vanaf 14.30u is er koffie/thee.

7 en 8 mei: Wij doen mee aan het  Kunst weekend www.kunstomdalfsen.nl Thema “De Vondst”

26 mei: 19.30- 21.30:  “Circus Jeroen Bosch” een “kunstvoorstelling” door Han van Hagen in Galerie de schaapskooi. Naar aanleiding van het Jeroen Bosch jaar zal Han van Hagen een uitgebreide lezing geven over het werk van Jeroen Bosch.Kunstvoorstellingen gaan uiteraard over kunst. Aan de hand van een sprankelende beamer presentatie, soms met video en muziek, wordt u de wereld van de kunst ingevoerd. Onvermoede kanten van de kunsten worden belicht. De presentatie wordt nooit saai. Er wordt gelachen en soms wordt van ontroering een traan gelaten.

Jeroen Bosch leefde van 1450 tot 1516. In 2016 is het 500 jaar geleden dat hij in Den Bosch gestorven is. Het wordt een jaar van herdenkingen en tentoonstellingen. Deze voorstelling vormt een introductie in leven en werk van deze fantastische Meester. Gekker kan je het niet maken, gemakkelijker ook niet. Hij had niet voor niets de bijnaam: den Duvelmakere. De hele heiligen wereld verbeeldt hij als een santenkraam van onmogelijke wezens. Het niet bestaande bestaat echt. In zijn schilderijen raak je verstrikt in het onmogelijke. Zomaar een voorbeeld. De neus van een dansende lichtblauwe dwerg, die vlindervleugels heeft en wiens staart een pauwenveer vormt, wordt een fluit waar hijzelf op speelt. Zie je het voor je? Het bestaat in zijn geest. De lepelaar komt veelvuldig voor, elke keer weer voorzien van pijl en boog. Schilderde hij dan alleen maar het onmogelijke? Nee zeker niet. In zijn ‘Aanbidding der koningen’ lijkt hij traditioneler. Maar of dat werkelijk zo is gaan we ontdekken.  De entree is € 10,-  incl. koffie/thee. Vanaf 19.00u bent u welkom.  reserveren via info@atelierwitharen.nl  tel:  0523-676272

28,29 mei ; 30,31 juli  ; 24,25 sept. doen wij mee met de Open ateliers: www.vechtdalkunst.nl

10  september: 20.00u Optreden ‘Trio Animando’, Dit trio bestaat uit Chloë Elsenaar (viool), Nadine Blaak (piano), Kevin Visser (Klarinet) opgeven via info@atelierwitharen.nl . kosten € 15,- incl. consumpties.

Atelier Witharen maakt deel uit van de Kunst en cultuurhistorische fietsroute in het Noorden van Ommen, waarbij er verschillende kunstenaars en cultuurhistorische punten kunnen worden bezocht. Er is inmiddels een nieuwe versie verschenen. De boekjes kunt u downloaden via www.fietsrouteommen.nl en  kopen bij Molen de Star, De Omloop 16, Balkbrug, en bij de Beeldentuin Witharen, Witharenweg 24, Witharen. U kunt ze ook bestellen: 0523-676272. info@atelierwitharen.nl De boekjes zijn 2,- per stuk.

Wij doen elk jaar mee aan de Vechtdalkunstroute: www.vechtdalkunst.nl

herfst 2016 deelname aan Kijk op kunst  in de etalages van de winkels in Ommen, Nieuwleusen en Dalfsen www.kunstomdalfsen.nl

Thea exposeert  bij Keramevo, Lange Gracht 14,  Amersfoort www.keramevo.nl

Thea heeft ook werk staan in de Husselmus Varsenerpoort 12  te Ommen www.husselmus.nl

Thea doet met twee schilderijen  mee aan  De panelenroute in het centrum van Ommen, plusminus 30 grote schilderijen van Ommer kunstenaars in het centrum van Ommen.

Contactformulier

Vul onderstaande velden in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.