Tel: 06-27876388
Louis: 06-27876388
Thea: 06-27876388

De beeldentuin is weer geopend! Tot 20 augustus is de beeldentuin open van donderdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00 uur.

Exposities

Geplaatst op: 17 jul, 2012

 Exposities

Het erf en de gebouwen van Atelier Witharen zijn uitermate geschikt voor het houden van exposities. In Meubelgalerie “de Schaapskooi” exposeert Louis van Vilsteren zijn meubels en hier kan ook hangend werk van andere kunstenaars worden geëxposeerd. In keramiekatelier “De Hooiberg” exposeert Thea Dijkema haar keramiek. Het werk van Thea en Louis is het hele jaar te bekijken.

Gedurende de Zomerexpositie, van april t/m sept. wordt ook de tuin, die 15.000m2 groot is, ingericht als beeldentuin. Er is dan werk te zien van diverse kunstenaars en keramiek van Thea. Meubelgalerie de Schaapskooi wordt opnieuw ingericht met Louis zijn meubels. De ruimte aan de wand wordt gebruikt door 1 of 2 schilders.

Openingstijden Zomerexpositie 2016:

24 maart t/m 2 oktober op donderdag t/m zondag van 11.00u- 17.00u.en op afspraak.  Wij serveren koffie/thee en appeltaart. Wij verzorgen workshops klei en hout op afspraak het hele jaar door. Galeries en de Beeldentuin zijn toegankelijk voor rolstoelers en er is een rolstoel en een scootmobiel aanwezig.
Aangepast toilet aanwezig.

Dit jaar een extra attractie naar aanleiding van de spectaculaireopgravingen in Dalfsen: Vanaf 24 april: “Ontmoeting in de tijd met trechterbekers“. Expositie van foto’s gemaakt door Carolien Prins voorjaar 2015 tijdens de opgravingen van de 5000 jaar oude grafvelden te Oosterdalfsen, gecombineerd met keramiek geïnspireerd op de 121 trechterbekers die daar o.a. gevonden zijn. Naast het werk van de keramisten worden trechterbekers geëxposeerd gemaakt door kinderen. Deelnemende keramisten: Martha Frets, Dalfsen; Elze Klute, Dalfsen; Lia van Rhijn, Zuidwolde; Harma Cellarius,Sibculo; Leo Broos, Hoge Hexel ;Job Heykamp, Geesteren (Gld.); Tjabel Klok, Opeinde; Miny van Enckevort,Valthe; Nirdosh Petra van Heesbeen, Uffelte; Thea Dijkema, Witharen.

Exposanten 2016 Beeldentuin:
Gertien van Rhijn,
Feerwerd: Aluminium Cement
Guiseppe Lamers, Herten: Keramiek,Staal
Annemarie van Uden, Hengelo: Glas
Silene van Waveren, Den Dolder, Keramiek
Klaas Kuipers, Zeijen, Steen, RVS,Staal
Petra Verhees, Meijel: Glas
Jannie de Ruiter, Gouda: Steen
Hielke Dijk, Nieuwehorne: Metaal
Foekje Bajema, Mildam: Glas,RVS
Ton Scheerhoorn, Gramsbergen: Steen, RVS, Metaal
Ali Kalverda, Alkmaar: Keramiek, Kunststof
Cobi Dierikx, Heerhugowaard: Cortenstaal, RVS

Exposanten Galerie de Schaapskooi:
24 maart t/m 26 juni: Han van Hagen, Zuidwolde: etsen
30 juni t/m 2 oktober : Lyda Brandwagt, Raalte: schilderijen versch. technieken

Speciale data 2016:

24 april: 15.00u  officiële opening Beeldentuin door burgemeester van Ommen  Mark Boumans waarbij de kunstenaars aan u worden voorgesteld. Aansluitend Opening van de Trechterbekerexpositie door Han Noten, burgemeester van de gemeente Dalfsen. Vanaf 14.30u is er koffie/thee.

7 en 8 mei: Wij doen mee aan het  Kunst weekend www.kunstomdalfsen.nl Thema “De Vondst”

26 mei: 19.30- 21.30:  “Circus Jeroen Bosch” een “kunstvoorstelling” door Han van Hagen, kunstenaar uit Zuidwolde. Han exposeert van april t/m juni in Galerie de schaapskooi met zijn etsen. entree € 10,- vooraf reserveren via info@atelierwitharen.nl  ; tel:  0523-676272 Voor meer informatie zie: https://www.atelierwitharen.nl/keramiek/exposities-agenda

28,29 mei ; 30,31 juli  ; 24,25 sept. doen wij mee met de Open ateliers: www.vechtdalkunst.nl

17  september: 20.00u Optreden ‘Trio Animando’, Dit trio bestaat uit Chloë Elsenaar (viool), Nadine Blaak (piano), Kevin Visser (Klarinet) opgeven via info@atelierwitharen.nl . kosten € 15,- incl. consumpties.Openingstijden van de Zomerexpositie: april t/m sept, donderdag t/m zondag van 11.00u-17.00u, en op afspraak.

Gedurende de wintermaanden hebben wij geen vaste openingstijden, u kunt altijd een afspraak maken voor een bezoekje aan onze galeries.

Contactformulier

Vul onderstaande velden in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.