Tel: 06-27876388
Louis: 06-27876388
Thea: 06-27876388

De beeldentuin is weer geopend! Tot 20 augustus is de beeldentuin open van donderdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00 uur.

Exposanten Zomerexpositie 2021 van Beeldentuin Witharen zijn inmiddels bekend

Exposanten Zomerexpositie 2021 van Beeldentuin Witharen zijn inmiddels bekend

Geplaatst op: 1 jan, 2021

Het jaar 2021 is begonnen, en daarmee willen we ook alvast de kunstenaars bekend maken die deze zomer bij ons gaan exposeren. Naast enkele nieuwe namen zijn er  een aantal kunstenaars die al eerder bij ons geëxposeerd hebben. Zo exposeerden Marianne van Dedem en Lolke van der Bij  al enkele malen met hun rvs sculpturen en schilderijen. Marc Deeleman was hier eerder met zijn beelden van cortenstaal. Thea Jitta exposeerde hier al weer enkele jaren geleden met haar stenen beelden, net zoals Henk van den Breemen. En de glaskunstenaars Marian van Schaik en Annemarie van Uden stonden hier ook eerder al met hun glassculpturen in de tuin. Thea Blok exposeerde hier ook al met haar keramische beelden, dit jaar brengt zij ook stenen beelden mee.

Nieuw zijn de uit Duitsland afkomstige Cristine Kusinsci,  met glaswerk. Keramiste Brenda Hardijk. En Leo Gerritsen met zijn vogelhuizen van cortenstaal. Het belooft een mooie gevarieerde expositie te worden in de tuin.

In galerie de Schaapskooi zullen van 1 mei t/m 11 juli de schilderijen van Marianne van Dedem hangen. De tweede helft van 15 juli t/m 26 september, zal Pim Trooster zijn werk ophangen in galerie de Schaapskooi.

In 2021 zal er onder de overkapping in de tuin een wisselexpositie worden ingericht van werk van zo’n 60 keramisten uit de provincie Overijssel, die aangesloten zijn bij de Stichting Keramisten Noord Nederland. Een werkgroep van de SKNN zal deze expositie, in nauwe samenwerking met ons, organiseren. Gedurende de gehele periode van de Zomerexpositie 2021, van 1 mei t/m 26 september, zal er werk van al deze verschillende keramisten met hun zeer verschillende stijlen, te bewonderen zijn in Beeldentuin Witharen

 

Exposanten Beeldentuin 2021

Lolke van der Bij en Marianne van Dedem , Vleuten,  RVS

Marc Deeleman , Nijmegen, Cortenstaal

Marian van Schaik, Dedemsvaart, Glas

Thea Jitta, Ommen, Steen

Brenda Hardijk, Sappemeer, Keramiek

Christine Kucinski, Munster (Dstl), Glas

Henk van den Breemen, Zuidwolde, Steen

Leo Gerritsen, Overasselt, Cortenstaal

Annemarie van Uden, Hengelo, Glas

Thea Blok , Beek en Donk, Keramiek

Exposanten Schaapskooi 2021:

1 mei t/m 11 juli , Marianne van Dedem, acryl

15 juli t/m 26 september, Pim Trooster, acryl e.a. materialen

 

 

Contactformulier

Vul onderstaande velden in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.