Tel: 06-27876388
Louis: 06-27876388
Thea: 06-27876388

De beeldentuin is weer geopend! Tot 20 augustus is de beeldentuin open van donderdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00 uur.

5 en 6 mei extra expositie 95 jarige Frits Roger

5 en 6 mei extra expositie 95 jarige Frits Roger

Geplaatst op: 30 apr, 2018

  95 jarige kunstenaar Frits Roger nog steeds actief

Op 5 en 6 mei , tijdens het Kunstweekend “Kunst om Dalfsen” zal een extra expositie worden ingericht in de werkplaats van meubelmaker Louis van Vilsteren met werk van Frits Roger met het thema “weer en wind”. Als zijn gezondheid het toelaat zal hij zelf de beide middagen ook aanwezig zijn, en wil hij u graag vertellen over zijn werk.

Ondanks zijn hoge leeftijd is Frits Roger nog altijd zeer gedreven en schildert hij elke dag.
Of thuis in zijn werkkamer aan het Molenerf te Ommen, met uitzicht op het Laar, of buiten, als het weer en zijn gezondheid het toelaten.
Enkele weken geleden nog zat hij te schetsen in de tuin van Beeldentuin Witharen. Voor hem een goede inspiratiebron, bovendien een plek waar hij zich graag door de taxi heen laat rijden om even op zijn gemakje rond te kijken en een kop koffie te drinken.
Gedurende de kunstroute “Kunst om Dalfsen” , in het weekend van 5 en 6 mei , zal zijn werk te zien zijn in de Meubelwerkplaats van Louis van Vilsteren van Beeldentuin Witharen. Het thema “Weer en Wind “ van dit jaar past precies in zijn straatje. Bollende zeilen, schepen op de woeste zee zijn thema’s die regelmatig terugkeren in zijn werk.
De 95 jarige Frits Roger, die eerder exposeerde in Beeldentuin Witharen, is van oorsprong scheepsbouwkundig architect, gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van jachten. De “Groene Draeck”, eigendom van het koninklijk huis, is van zijn hand. Hij werkte voor grote namen zoals Onassis en de Griekse koning George, en hield kantoor in verschillende landen o.a. Frankrijk, USA (New York), Venezuela.
Daarnaast heeft hij een indrukwekkend schilders verleden. Hij heeft gestudeerd aan de Rietveld academie en de Nieuwe Academie te Utrecht, waar hij les kreeg van docenten als: Lei Molin, Anton Buytendijk, Peter Schenk, Ger Lataster, Dick Cassee, Nic Dings e.a. Zijn eerste schildersles kreeg hij midden jaren 60 in Amsterdam van de kunstenaar Maarten Krabbé.
Zijn werk is erg gevarieerd. Landschappen, stillevens, abstracte schilderijen. Zijn materiaalgebruik varieert. Olieverf en acryl op linnen. De laatste jaren werkt hij voornamelijk met aquarel en papier.
Duidelijk herkenbaar is zijn scheepsverleden.
Uit een recensie in de Volkskrant in 1989 naar aanleiding van zijn eerste expositie in Museum
’t Kromhout te Amsterdam:
“De voorliefde voor alles wat met water en schepen heeft te maken,heeft tot een uitgebreid œuvre geleid.
In het werk ,snel en abstraherend tot de essentie van vormen en kleuren, keren bijna halsstarrig de contouren van scheepsrompen en andere haven attributen, zoals kranen, dokken, enz. terug.
Door de vormen tot op het bot te ontdoen van alle overbodige
franje, ligt het werk dikwijls tegen de abstractie aan.”
Frits Roger exposeerde op verschillende plekken in Amsterdam en omgeving. De laatste jaren regelmatig bij het Palet in Zwolle, waar hij als oudste deelnemer een speciale positie inneemt.

Behalve in het weekend van 5 en 6 mei wordt de expositie van Frits Roger ook ingericht op 2 en 3 juni tijdens de Kunst en Cultuurweek Ommen, en tijdens de kunstroute Ommen op 25 en 26 augustus

Daarnaast is gedurende het hele seizoen 2018 een collectie van zijn oningelijste werk te koop in Beeldentuin Witharen. Open april t/m september op donderdag t/m zondag van 11u-17u. en op afspraak. Witharenweg 24, 7738 PG Witharen 0523-676272; www.atelierwitharen.nl ; www.kunstomdalfsen.nl

Frits Roger (´23)
Molenerf 19, 7731 BV Ommen. 0529- 450014
www.paletzwolle.

 

Contactformulier

Vul onderstaande velden in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.