Tel: 06-27876388
Louis: 06-27876388
Thea: 06-27876388

De beeldentuin is weer geopend! Tot 20 augustus is de beeldentuin open van donderdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00 uur.

Meubels op maat en eigen ontwerp

06-27876388
De meubels van Atelier Witharen worden ontworpen en gemaakt door Louis van Vilsteren, meubelmaker met ruim 30 ervaring.
Van degelijk maatwerk tot speciale vormgeving. Een selectie van zijn werk is te zien in Galerie de Schaapskooi. Naast de meubelgalerie vindt je op het erf de keramiekgalerie van Thea Dijkema.

 

 

meubels_op_maat
louis_van_vilsteren_groot

Louis van Vilsteren

Meubelmaker

Louis van Vilsteren is in 1957 geboren in Luttelgeest. Na de middelbare school heeft hij in Utrecht de opleiding tot etaleur gevolgd bij de NIMETO. In 1983 heeft hij besloten om de opleiding voor meubelmaker te volgen in Zwolle.

In 1985 is hij zijn eigen meubelmakers bedrijf begonnen. Louis zijn werk staat verspreid over het hele land zowel bij particulieren als bij bedrijven.

Naast het werken in zijn werkplaats heeft hij in de loop van de afgelopen 25 jaar zijn eigen huis en werkplaatsen gebouwd en verbouwd, en een prachtige tuin aangelegd rond het erf. Elk jaar is er wel weer wat veranderd op het erf aan de Witharenweg 24.

De meubel werkplaats

De werkplaats van Louis van Vilsteren is van 2010. Hiervoor heeft Louis 20 jaar gewerkt in de schaapskooi die nu dienst doet als galerie. Het is gebouwd in de zelfde landelijke stijl als de ander gebouwen op het erf. De oppervlakte is 230 m2.

De ruimte is goed geïsoleerd en voorzien van vloerverwarming. Hierdoor kan er zomer en winter in een constante temperatuur gewerkt worden waardoor de kwaliteit van het werk altijd optimaal is. Bovendien kan Louis nu makkelijker met grotere projecten aan het werk, of met verschillende projecten tegelijk.   Inmiddels is er ook een mindervalide toilet die vanaf de tuin makkelijk toegankelijk is.

werkplaats

De werkwijze

Bij het kennismakingsgesprek worden uw wensen geïnventariseerd, eventueel komen we bij u thuis om te meten en de mogelijkheden te bekijken. Met een duidelijke tekening of zo nodig met een maquette wordt een goed beeld gegeven van het ontwerp. Hierbij wordt een afgeronde offerte gemaakt. Het maken van tekening en offerte is vrijblijvend.

Na bevestiging van de offerte wordt een afspraak gemaakt over de levertijd. Als het om groot werk gaat wordt het thuis afgeleverd en geïnstalleerd. Betaling is na levering tenzij anders afgesproken.

Contactformulier

Vul onderstaande velden in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.