Tel: 06-27876388
Louis: 06-27876388
Thea: 06-27876388

Openingstijden: 20 mei t/m September

donderdag t/m zondag

11.00u – 17.00u

Keramiek

Thea Dijkema is ruim 20 jaar actief als keramiste. Haar werk bestaat uit handopgebouwde potten en schalen, abstracte vormen en beelden. Zij heeft haar atelier in de voormalige hooiberg. Deze is in 1997 gebouwd en bestaat uit 2 gedeeltes. Op de begane grond is de winkel met al haar keramiek. Hier onder bevindt zich een zeer ruime kelder waar ze haar werkruimte heeft en waar de workshops worden gehouden. Hier staan ook de ovens waarin de keramiek wordt gebakken. Het hele gebouw is voorzien van centrale verwarming en toilet voorziening. Zij maakt vrij werk ,maar werkt ook in opdracht.

Naast de keramiekgalerie vindt je op het erf de meubelgalerie van Louis van Vilsteren. En gedurende de zomermaanden is de 1 1/2 ha. grote tuin te bezoeken als Beeldentuin waar 10-12 gastexposanten exposeren met zeer verscheiden werk. Gedurende de zomermaanden exposeert Thea ook in de expositietuin.

Het gehele jaar geeft zij workshops op aanvraag aan verschillende groepen. Deze workshops kunnen eventueel gecombineerd worden met een of met een lunch, die geserveerd wordt door Louis. Daarnaast exposeert zij op verschillende plaatsen in het land.

keramiek
thea

Thea Dijkema

Keramiste

 

Thea Dijkema is geboren in Emmeloord in 1955. Na de middelbare school heeft zij de opleiding maatschappelijk werk in Groningen gedaan. Na rum 15 jaar werkzaam geweest te zijn in de zorg, heeft zij het roer omgegooid en is zich helemaal gaan richten op de keramiek.

Zij laat zich in haar werk inspireren door dat wat zij tegenkomt in haar dagelijks leven.

Haar werk is inmiddels aardig bekend in het noorden van het land. Zij is lid van de keramisten vereniging SKNN, en exposeert op verschillende plaatsen.

www.sknn-keramiek.nl

 

 

 

Contactformulier

Vul onderstaande velden in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.