Tel: 0523-676272
Louis: 06-27876388
Thea: 06-27876388

Openingstijden: Mei t/m September

donderdag t/m zondag

11.00u – 17.00u en op afspraak

schilderijen Wies Jansen meubels Louis van Vilsteren

Meubelgalerie met werk van Louis van Vilsteren

Meubels van Louis van Vilsteren en wisselende schilderijenexpositie

Meubelgalerie “De Schaapskooi” is de voormalig meubelwerkplaats van Louis van Vilsteren en is in 1992 gebouwd. Na 20 jaar hiervoor gebruikt te zijn is deze in de winter van 2012 geheel verbouwd tot galerie waar Louis zijn werk kan laten zien.  De ruimte is voorzien van een nieuwe keuken, annex bar en centrale verwarming.

Aan de wand hangt werk van andere kunstenaars. Elk jaar andere kunstenaars met hun eigen stijl.

Van 1 mei t/m half juli 2019: aquarellen en acrylschilderijen van Carla Luik uit Ommen

In 2018 exposeerden Harry Soepenberg uit den Ham & Daniel Douglas uit Zwolle in Galerie de schaapskooi.

Oude Vechtarm Varsen plein air

Harry Soepenberg, Den Ham

Galerie de Schaapskooi: 1 april t/m 24 juni 2018: Harry Soepenberg, Den Ham, acryl

Harry (Hardenberg, 1970) is opgegroeid in Ommen en woont nu in Den Ham. Hij kent het Overijsselse en Drentse landschap als zijn broekzak. Via zijn werk brengt hij veel tijd door in de natuur. Wat hij overdag ziet, verwerkt hij ‘s avonds op paneel of doek. Licht, kleur en sfeer van de rivierdalen legt hij vast. Zeer herkenbaar, maar alles behalve fotografisch. Het gaat om de impressie van wat Harry zelf boeit. Zijn liefde voor het landschap straalt dan ook van het werk af. Het Vechtdal, de Reest en Drentsche Aa, de Archemerberg, ruwe landschappen die nooit af zijn, maar zich nog dagelijks ontwikkelen, vragen om een snelle, bijna schetsmatige benadering waarbij sfeer belangrijker is dan detail. Gepolijst is het nooit. Een schilderij van Harry Soepenberg is als een wandeling door het gebied zelf. Bij voorkeur schildert hij dan ook buiten ter plaatse, het is wel een stap moeilijker maar hij wil graag het licht en de kleuren zonder vervorming kunnen waarnemen en leren weergeven. Naast landschappen, schildert Harry ook architectuur en portret van mens en dier. Harry volgt in het winterseizoen schilderlessen bij beeldend kunstenaar Jan Oosting in Hardenberg en daarnaast een coaching traject bij beeldend kunstenaar Annewil Jansen in Nijverdal.

“Ik heb afgelopen jaren veel landschappen geschilderd waarin ik de sfeer en het licht van het Vechtdal, de Reest en de Regge weergeef zoals ik dat zie en beleef. Om de invloed van het licht op de kleur- en toonwaarde te leren zien schilder ik ook graag ter plekke buiten. Een foto verdoezelt namelijk veel informatie die voor een schilder belangrijk is.Schetsen en foto’s zijn voor mij belangrijke geheugensteuntjes om thuis een schilderij op te zetten en verder uit te werken. Ter afwisseling schilder ik ook stadsgezichten, architectuur en portretstudies van mens en dier.”

Harry Soepenberg
Heemsteres 47
7683 AM Den Ham
06-55870925
h.soepenberg@online.nl
www.harrysoepenberg.exto.nl

 

 

De-lezeres-2-805x1024 Daniel Douglas

Daniel Douglas, Zwolle

Galerie de Schaapskooi: 28 juni tot 1 oktober 2018: Daniel Douglas "Het nieuwe licht" olieverf

Verder informatie volgt nog
Daniel Douglas,
Koewegje 4
Zwolle
www.danieldouglas.nl