Tel: 06-27876388
Louis: 06-27876388
Thea: 06-27876388

De beeldentuin is weer geopend! Tot 20 augustus is de beeldentuin open van donderdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00 uur.

Ton Scheerhoorn

Ton Scheerhoorn

Geplaatst op: 18 jul, 2016

Vanaf mijn jeugd heeft beeldende kunst al mijn interesse gehad. In mijn studietijd ben ik begonnen met fotografie. Het op een bijzondere manier in beeld brengen van mensen werd mijn specialisme. Maar ook landschappen, details en architectuur kregen ruim aandacht. Via mijn beroep als manager in het MBO onderwijs kwam ik in aanraking met beeldende kunstenaars in hout, steen en metaal. Vooral werken met metaal was voor mij een uitdaging en na diverse  lascursussen heb ik mij bezig
gehouden met het lassen van beelden. Ook heb ik stage gelopen bij metaalkunstenaar Willem Kind. De werkwijze voor beelden in metaal is als volgt: eerst maak ik een ontwerp op ware grootte, daarna wordt het materiaal in model gesneden en gewalst. De onderdelen worden daarna aan elkaar gelast, verder afgewerkt en eventueel gespoten. Een andere techniek is het opbouwen van het beeld door laagjes op elkaar te lassen.  De afmeting van de beelden die ik maak varieert van 30 cm. tot ruim 2 meter.  In 1999 werd ik tijdens een reis in Zimbabwe gegrepen door beeldende kunst in steensoorten zoals serpentijn, speksteen en albast. In mijn beelden ontbreken details, zodat de kijker hieraan zelf een invulling kan geven. De beelden zijn meestal figuratief en soms abstract. Verder geef ik beeldhouwcursussen.

Contactformulier

Vul onderstaande velden in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.