Tel: 06-27876388
Louis: 06-27876388
Thea: 06-27876388

De beeldentuin is weer geopend! Tot 20 augustus is de beeldentuin open van donderdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00 uur.

Sjaak Smetsers, glas en metaal

Sjaak Smetsers, glas en metaal

Geplaatst op: 18 jan, 2017

In kloosterdorp Steyl  leeft en werkt Sjaak Smetsers samen met zijn muze Lianne. In deze omgeving van kloosters, parken en rust ontstaan zijn onmiskenbare beelden, die vervolgens internationaal hun weg vinden in vele galerieën, bedrijven en bij particulieren.
Glas, brons, koper, staal, tin; als een speelse alchemist bedenkt Sjaak Smetsers voor ieder nieuw beeld frisse combinaties. Hij giet als de tijd het toelaat zelf brons; bewerkt tevens koper, staal of (zilver)tin, (ver)smelt diverse soorten glas, appliceert vernuftig bladgoud, bladzilver en metaalfolie en vervaardigt ook functioneel in te passen keramiek. Daarenboven slijpt, schuurt, polijst en patineert hij al zijn bronzen beelden zelf. Met veel geduld en toewijding vervaardigt hij kleurnuances die we in de natuur niet snel tegenkomen.
De driedimensionale fabelwezens van Sjaak Smetsers sluiten inhoudelijk naadloos aan bij een lange West-Europese culturele traditie. De fabeldieren treffen we al in de elfde, twaalfde, dertiende én veertiende eeuw aan. Ze zijn vooral te zien op apocalyptische voorstellingen op portalen of op luchtbogen van Romaanse en Gotische kerken.
Het bijzondere, hedendaagse werk van Sjaak Smetsers sluit aan bij een lange kunsttraditie maar staat tegelijkertijd qua ideeën en uitvoering op hoogst originele benen. En dat is geen fabeltje. Daarnaast is Sjaak gewoon een zeer aimabel en toegankelijk mens, kunstenaar én ondernemer.

Sjaak exposeert zijn werk in zijn eigen galerie “Moeejendaag” in Tegelen. www.moeejendaag.nl

Openingstijden: vrijdag 12.00 tot 17.00 uur en  zaterdag 12.00 tot 17.00 uur en bezoek op afspraak.

Contactformulier

Vul onderstaande velden in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.