Tel: 06-27876388
Louis: 06-27876388
Thea: 06-27876388

De beeldentuin is weer geopend! Tot 20 augustus is de beeldentuin open van donderdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00 uur.

Marianne van Dedem-Henstra, RVS schilderijen: exposant galerie de Schaapskooi mei t/m half juli 2021

Geplaatst op: 18 jan, 2017

Marianne van Dedem-Henstra (1968) is autodidact en schildert vooral uit gevoel en vaak in ronde vrouwelijke lijnen. Door de vorm, de kleur en het gebruiken van natuurlijke materialen ontstaan er energieke bewegingsvolle beelden. Het resultaat kan abstract zijn of figuratief. Wat je ziet is van belang maar zeker ook het gevoel en de passie die zij in haar schilderijen stopt zijn voor haar belangrijk om de toeschouwer mee in aanraking te brengen.
De materialen waarmee zij werkt zijn een mix van oud ijzer, oude tegels, bitumen, hars en moderne materialen als kaolin, epoxy en roestvrijstaal. Door de vorm en kleur van al die verschillende grondstoffen ontstaan energieke, bewegingsvolle beelden. Die zijn meestal figuratief, je kunt er als toeschouwer dus herkenbare vormen in zien. Soms schildert ze echter ook abstract. Haar schilderijen zijn te herkennen aan hun zwierige, ronde, vrouwelijke lijnen, harmonieuze kleuren en vaak ook door een zeer divers materiaalgebruik.
Gevoel en emotie zijn maatgevend in haar werk als kunstenaar. Ze vormen haar belangrijkste drijfveren. Ze is pas tevreden wanneer ik de energie en passie waarmee ze schildert, heeft kunnen overbrengen op haar werk. En via haar werk uiteindelijk op de toeschouwer. Want natuurlijk is het van belang hoe een kunstwerk eruitziet, maar zeker ook wat het met je doet. Welke gevoelens het in je losmaakt, welke emoties je erbij voelt.
Ze laat zich graag inspireren door kunstenaars als Miro en Rodin.
Daarnaast werkt ze op dit moment samen met beeldend kunstenaar Lolke van der Bij. Samen bedenken en creëren ze allerlei objecten, meestal op basis van staal, roestvrijstaal en hout. Die geven ze vervolgens diepte en kleur met behulp van o.a. harsverbindingen, bitumen en pigmenten. Samen met Lolke exposeert Marianne deze hele zomer in Beeldentuin Witharen met de rvs sculpturen.
www.kunstgevoel.com
T.: 06 52458591
E.: m.vandedem@gmail.com

Contactformulier

Vul onderstaande velden in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.