Tel: 06-27876388
Louis: 06-27876388
Thea: 06-27876388

De beeldentuin is weer geopend! Tot 20 augustus is de beeldentuin open van donderdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00 uur.

Lei Hannen, Keramiek

Lei Hannen, Keramiek

Geplaatst op: 19 jan, 2017

De Limburger Lei Hannen was aanvankelijk werkzaam in het bedrijfsleven met een chemische achtergrond. Vanaf de kinderjaren heeft hij echter nooit  de verwondering in de kunst uit het oog verloren.  Rond zijn dertigste volgde hij zijn hart en vond rust in keramiek als kunstvorm. Stak zijn licht op bij “keramisten van de wereld”. Keramiek biedt hem een haast onbegrensde vrijheid in scheppend vermogen. Juist het ontdekken van deze vrijheid is  een onmetelijke rijkdom. Hij ervaart de opgelegde natuurlijke wetmatigheden in de keramiek niet als een belasting, maar juist als een metafoor voor de kracht van de elementen met het daarmee afgedwongen respect. Het relativeert. Hierin scheppend te handelen ondervind hij als een voorrecht. Tevens is het scheppende element in het wordingsproces een weerspiegeling van de vrijheid die hij als onontbeerlijk acht. Vrijheid die je bevechten moet, steeds weer.  Studie reizen die hij ondernam naar o.a. China, Marokko, Mongolië, Japan en Maleisië vormen een onontbeerlijke bron van inspiratie.
Lei exposeert sinds 1987 in België, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Japan, Luxemburg, Maleisië, Mongolië, Noorwegen, Nederland , Oostenrijk  en Spanje .
Kunst is van wezenlijk belang voor onze samenleving. Ter promotie hiervan vervult hij bestuursfuncties of is lid van Keramiek Kring Limburg, Limburgse Kunst Kring, KC61 en de Nederlandse Vakgroep Keramisten. Winnaar Cultuurprijs 2015 van de Gemeente Echt-Susteren.

Contactformulier

Vul onderstaande velden in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.