Tel: 06-27876388
Louis: 06-27876388
Thea: 06-27876388

De beeldentuin is weer geopend! Tot 20 augustus is de beeldentuin open van donderdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00 uur.

Klaas Kuipers

Klaas Kuipers

Geplaatst op: 18 jul, 2016

Klaas Kuipers van Atelier de Steengroeve Assen vindt zijn inspiratie voornamelijk in de natuur en vertaalt dit in een mooi vloeiend gebogen lijnenspel in zijn beelden. Deze beelden zijn een uiting van de zoektocht naar binnen. Klaas Kuipers werkt vanuit zijn emotie en is in zijn beelden altijd op zoek naar harmonie en evenwicht. Van welke kant men zijn beelden ook bekijkt, het zal altijd een positieve uitstraling hebben. Vaak vertaalt hij zijn gevoelens en ideeën in abstracte vormen, soms in realistische figuratieve beelden. Klaas werkt graag met verschillende soorten steen o.a. in Albast, Serpentijn, Hardsteen en Kalksteen, waarvan  sommige gecombineerd met andere materialen Een aantal beelden kunnen zowel binnen als buiten geplaatst worden, afhankelijk van de steensoort die gebruikt is. Klaas werd beïnvloed door Theo Doesburg, Kandinsky, Brancusi en Naum Gabo.

Hij heeft een 3 jarige opleiding gevolgd als binnenhuisadviseur, waar hij interieur- en perspectief tekenen leerde. Van jongs af aan is hij gefascineerd door vormen en lijnen en is sinds 20 jaar actief bezig met beeldhouwen en is autodidact.

Contactformulier

Vul onderstaande velden in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.