Tel: 06-27876388
Louis: 06-27876388
Thea: 06-27876388

De beeldentuin is weer geopend! Tot 20 augustus is de beeldentuin open van donderdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00 uur.

Herbert Koekkoek exposant Beeldentuin Witharen 2018

Herbert Koekkoek exposant Beeldentuin Witharen 2018

Geplaatst op: 23 jan, 2018

Herbert Koekkoek (Vught,1947)
Exposant Beeldentuin Witharen 2018
De eerste 18 jaar van mijn leven heb ik doorgebracht op landgoed De Beukenhorst nabij Vught. Daar heb ik veel door bossen, landerijen en de polder gezworven. Na het gymnasium-Beta op Sparrendaal te Vught voltooid te heb ik biologie gestudeerd aan de KUN te Nijmegen.
Als afgestudeerd bioloog ben ik jarenlang verbonden geweest aan de Universiteiten van Nijmegen en Groningen. Mijn beroep was vakdidacticus biologie. In 1997 ben ik daarmee gestopt om me direct te scholen in de metaalkunst. Bij deze zelf-scholing zijn van belang geweest: enkele metaal-cursussen bij de ‘Stadswerkplaats Groningen, afdeling Metaal’ , een cursus bij het Kunstencentrum Groningen en een smeedcursus bij oud-smid Jan Leenbeek en beeldend kunstenaar Luc Leenknecht (Oostwold). Verder heb ik aan enkele gezamenlijke producties gewerkt met o.a. Agnes Bozsogi en Noëmi Noest, beiden keramisten. Deze samenwerkingsverbanden waren voor mij zeer leerzaam. Op verzoek heb ik veel adviezen ontvangen van Henk Wiersema (Leek) en Cees van Raay (Millingen), beiden allround-kunstenaars met een groot accent op metaal. Ook de kunstenaars die in mijn galerie exposeerden hebben me met hun feed-back zeer geholpen.

De belangrijkste thema’s van mijn werk bevinden zich op het gebied van de natuur (vormen uit de plantenwereld; van het dierenrijk boeien vogels mij zeer), en van het menselijk bestaan. Betrekkingen tussen mensen en andere eigenaardigheden in ons bestaan vormen steeds meer het motief. Het besef van eindigheid evenals een voortdurende zoektocht naar het on-eindige spelen telkens weer een onvermijdelijke rol. De realisering van een aantal metalen graf-monumenten heeft hier zeker een rol bij gespeeld.
Veel van mijn werk is te karakteriseren als ‘symbolisch realisme’.
Ongeveer de helft van mijn werk bestaat uit werk-in-opdracht. Dit gebeurt voor de overheid (objecten in de publieke ruimte) , voor bedrijven en vaak ook voor particulieren. Het ‘vrije werk’ wordt elk jaar geëxposeerd in galeriën en beeldentuinen. Bij voorkeur werk ik met het weerbestendige cortenstaal. Minder frequent werk ik met normaal staal en slechts zelden met zink, lood , koper en messing. Soms verwerk ik gevonden materiaal van de sloop, langs de kust en andere plekken in de objecten.

Openingstijden Beeldentuin Witharen(gem. Ommen):
1 april t/m 30 september op donderdag t/m zondag van 11.00u-17.00u

www.atelierwitharen.nl

 

Contactformulier

Vul onderstaande velden in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.