Tel: 06-27876388
Louis: 06-27876388
Thea: 06-27876388

De beeldentuin is weer geopend! Tot 20 augustus is de beeldentuin open van donderdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00 uur.

Frieda Waanders, marmer ea

Frieda Waanders, marmer ea

Geplaatst op: 19 jan, 2017

Frieda woont in Den Ham en heeft een atelier aan de Herengracht in Almelo.  Hier maakt ze haar beelden in natuursteen, zowel vrij werk  als werk in opdracht.
Ze werkt o.m. met marmer, albast en serpentijn, soms gecombineerd met staal.
De beelden  worden handmatig met hamer en beitel in vorm gebracht, waarna het beeld door slijpen, schuren en polijsten afgewerkt wordt.
Binnen een soms figuratieve, soms abstracte of gestileerde vormgeving zoekt ze naar balans tussen materiaal en vorm. Waarin beide tot hun recht komen, elkaar versterken en in schijnbare eenvoud tot de verbeelding spreken en weten te raken.
Na het 4 jaar volgen van cursussen in beeldende vormgeving, beeldhouwen, marmerbewerking en diverse masterclasses aan de internationale beeldhouwacademie Campo dell’ Altissimo in Italië, heeft Frieda in 2004 van het beeldhouwen (een deel van) haar werk gemaakt.  Haar leermeesters waren o.a. Ger Bonsink, Peter Rozenzweig, Roland Steger en Raphaël Beil.  Jaarlijks brengt ze nog steeds een periode door in Italië om te beeldhouwen nabij de marmergroeves in het prachtige berglandschap van Toscane.
Naast natuursteen werkt Frieda de laatste jaren ook in brons.
In 2010 is Frieda Waanders uitgeroepen tot winnaar van de Herman Krikhaar kunstprijs in het stadhuis in Almelo.

Contactformulier

Vul onderstaande velden in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.