Tel: 06-27876388
Louis: 06-27876388
Thea: 06-27876388

De beeldentuin is weer geopend! Tot 20 augustus is de beeldentuin open van donderdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00 uur.

Eveline Bekkering exposant Beeldentuin Witharen 2019

Eveline Bekkering exposant Beeldentuin Witharen 2019

Geplaatst op: 17 dec, 2018

De beelden van Eveline zijn zowel abstract / geabstraheerd als figuratief, waarbij een sterk lijnenspel het beeld zijn specifieke karakter geeft. Soms wordt er gewerkt vanuit een ontwerp of voorstudie, soms puur geïnspireerd door de vorm van de steen.
Thema’s zijn torso’s, gestileerde figuren en natuurlijke vormen, waarin het spanningsveld tussen scherpe lijnen en zachte vormen wordt opgezocht.
Het houwen van een beeld met de trage interactie tussen ontstaan (doen) en ontwikkeling (laten gebeuren) vraagt om onnoemelijk veel geduld, om momenten van luisteren naar het proces, naast steeds opnieuw kijken. En het is juist die traagheid die verdieping geeft aan de uiteindelijke vorm
Eveline is beeldhouwer in de klassieke zin van het woord, d.w.z. zij hakt haar beelden handmatig uit grote brokken natuursteen.

Eveline: “Het ruimtelijk werken in diverse soorten steen geeft mij de mogelijkheid het platte vlak te ontstijgen, en mijzelf en mijn gevoelens werkelijk vorm te geven. Beelden zeggen meer dan woorden. Zij drukken een gevoel, een emotie uit die universeel is en voor een ieder herkenbaar.”

 

Contactformulier

Vul onderstaande velden in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.