Tel: 06-27876388
Louis: 06-27876388
Thea: 06-27876388

De beeldentuin is weer geopend! Tot 20 augustus is de beeldentuin open van donderdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00 uur.

Bep Kalb-Lijnkamp, steen

Bep Kalb-Lijnkamp, steen

Geplaatst op: 18 jan, 2017

Ik werk graag met mijn handen en vind het erg leuk om veel technieken te leren en uit te proberen. Zo begon ik al omstreeks 1980 met het volgen van boetseercursussen in Norg, bij Tine de Groot. Werken met klei deed ik niet alleen bij Tine, maar ook thuis. Ook in Norg volgde ik tekenlessen bij Hetty Steiger. Van beiden leerde ik veel. Een beeldenexpositie in Hijken (Dr.) van Zimbabwaanse kunstenaars en het volgen van een beeldhouwcursus daar, opende mijn ogen en hart voor het houwen in steen. Daar wilde ik veel meer mee doen en ik volgde cursussen bij beeldhouwer Klaas Kuiper in Assen en bij Dick Swaak op het Kunstencentrum in Groningen.
De laatste jaren richt ik me bijna uitsluitend op beeldhouwen in steen. Momenteel volg ik nog steeds lessen bij mijn huidige leermeester Hans Rikken, bij het ICO in Assen. Van hem leer ik zó veel: werken met klei, steen, hout, maken van mallen en gieten van brons. Elke week daarheen is voor mij een soort” Snoepje van de Week”. Mijn voorbeelden en inspiratie haal ik uit museumbezoeken, uit kunsttijdschriften en kranten. Ook tijdens vakanties bezoeken mijn man en ik vaak musea en dan fotografeer ik interessante beelden. Zo werd ik erg getroffen door een beeld in de kloostertuin van de kathedraal van Salisbury, waarvoor ik een speciale steen naar Nederland liet komen. Thuis ging ik er mee aan het werk, maar altijd met eigen interpretatie.

Contactformulier

Vul onderstaande velden in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.