Tel: 06-27876388
Louis: 06-27876388
Thea: 06-27876388

Openingstijden: 20 mei t/m September

donderdag t/m zondag

11.00u – 17.00u

Zomerexpositie 2021

Elk jaar exposeren er andere kunstenaars in de 15000m2 grote Beeldentuin. Hierdoor is het elk jaar weer een verrassende tentoonstelling.

Exposanten Beeldentuin 2021:

Lolke van der Bij en Marianne van Dedem , Vleuten,  RVS
Marc Deeleman , Nijmegen,  Cortenstaal
Marjan van Schaik, Dedemsvaart, Glas
Thea Jitta, Ommen, Steen
Brenda Hardijk, Sappemeer, Keramiek
Christine Kucinski, Munster (Dstl), Glas
Henk van de Breemen, Zuidwolde, Steen
Leo Gerritsen, Overasselt, Cortenstaal
Annemarie van Uden, Hengelo, Glas
Thea Blok , Beek en Donk, Keramiek en steen

Exposanten Schaapskooi 2021:

1 mei t/m 11 juli , Marianne van Dedem, acryl
15 juli t/m 26 september, Pim Trooster, acryl e.a. materialen

Extra: In 2021 zal er onder de overkapping in de tuin een wisselexpositie worden ingericht van werk van zo’n 60 keramisten uit de provincie Overijssel, die aangesloten zijn bij de Stichting Keramisten Noord Nederland. Een werkgroep van de SKNN zal deze expositie, in nauwe samenwerking met ons, organiseren. Gedurende de gehele periode van de Zomerexpositie 2021, van 1 mei t/m 26 september, zal er werk van al deze verschillende keramisten met hun zeer verschillende stijlen, te bewonderen zijn in Beeldentuin Witharen

Marc Deeleman, cortenstaal : Exposant Beeldentuin Witharen 2021

Marc Deeleman, cortenstaal : Exposant Beeldentuin Witharen 2021

Mijn naam is Marc Deeleman (1965), autodidact, opgegroeid in het atelier/gieterij van m’n vader (kunstenaar Frans Deeleman).

Op jonge leeftijd al vertrouwd met het ambacht van brons gieten,  koos ik na de middelbare school  voor werk in de zorg, om na m’n 30e weer terug te keren naar de gieterij. Hier begon ik mijn eigen beelden te gieten, aanvankelijk wandplastieken gegoten in zandmallen. Later ruimtelijk, organisch werk volgens de verloren was methode.

Sinds 2011 ben ik geleidelijk overgestapt op (corten)staal als basis voor mijn beelden. Met dit materiaal zoek ik een balans in vlakken, lijnen en structuren.            De techniek is anders, het resultaat ook, maar in het proces spelen intuïtie,  spontaniteit en toeval nog steeds een belangrijke rol.

 


Marc Deeleman, cortenstaal : Exposant Beeldentuin Witharen 2021

Oude Kleefsebaan 15
6571 BC Berg en Dal
06-21437372

www.markdeeleman.exto.nl

Lolke van der Bij en Marianne van Dedem, RVS sculpturen: gastexposanten Beeldentuin Witharen 2021

Lolke van der Bij en Marianne van Dedem, RVS sculpturen: gastexposanten Beeldentuin Witharen 2021

Lolke van Der Bij en Marianne van Dedem werken  samen, en exposeren deze zomer met hun RVS objecten in Beeldentuin Witharen. Samen bedenken en creëren ze allerlei objecten, meestal op basis van staal, roestvrijstaal en hout. Die geven we vervolgens diepte en kleur met behulp van o.a. harsverbindingen, bitumen en pigmenten. Marianne exposeert met haar schilderijen in galerie de Schaapskooi van 1 mei t/m 11 juli 2021

Lolke van der Bij is geboren in Friesland (1949). Hij woont al jaren in Maarssen en is werkzaam als schilder en beeldhouwer. In zijn driedimensionale werk is roestvrijstaal het meest geëigende materiaal waarmee Lolke zijn bewogenheid en gevoelens vorm kan geven. De sculpturen bestaan vooral uit abstracties. Sommige beelden zijn echter meer figuratief van uitbeelding, waarbij hij de essentie van een figuur op subtiele wijze tot uitdrukking weet te brengen. Hierbij wil hij met zo weinig mogelijk franje doordringen tot de werkelijke kern. Ieder detail dat de aandacht van de vorm kan afleiden wordt als overbodig beschouwd. Thema’s als spanning, beweging en communicatie spelen tevens een belangrijke rol in zijn werk en geven de vorm meer kracht. Naast vormgeving heeft technologie zijn warme belangstelling, hij heeft dan ook een technische achtergrond. Als ontwerper van monumentale beelden combineert hij artistiek kunnen met technische mogelijkheden. De behoefte aan eenvoud, het streven naar essentie staat centraal in het werk van deze kunstenaar. Lolke exposeerde met succes op vele plaatsen in Nederland, België en Duitsland. Hij is de laatste jaren bezig met het combineren van materialen, soms alleen, soms met anderen. Sinds een aantal jaren werkt hij samen met Marianne van Dedem-Henstra.
Marianne van Dedem-Henstra (1968) is autodidact en schildert vooral uit gevoel en vaak in ronde vrouwelijke lijnen. Door de vorm, de kleur en het gebruiken van natuurlijke materialen ontstaan er energieke bewegingsvolle beelden. Het resultaat kan abstract zijn of figuratief. Wat je ziet is van belang maar zeker ook het gevoel en de passie die zij in haar schilderijen stopt zijn voor haar belangrijk om de toeschouwer mee in aanraking te brengen.  De materialen waarmee zij werkt zijn een mix van oud ijzer, oude tegels, bitumen, hars en moderne materialen als kaolin, epoxy en roestvrijstaal. Door de vorm en kleur van al die verschillende grondstoffen ontstaan energieke, bewegingsvolle beelden. Die zijn meestal figuratief, je kunt er als toeschouwer dus herkenbare vormen in zien. Soms schildert ze echter ook abstract. Mijn schilderijen zijn te herkennen aan hun zwierige, ronde, vrouwelijke lijnen, harmonieuze kleuren en vaak ook door een zeer divers materiaalgebruik.
www.kunstgevoel.com
T.: 06 52458591
E.: m.vandedem@gmail.com

Lolke van der Bij en Marianne van Dedem, RVS sculpturen: gastexposanten Beeldentuin Witharen 2021

Utrechtseweg 10
Vleuten
06 53 54 99 13

www.lolkevanderbij.com

Thea Josephus Jitta, steen: Exposant Beeldentuin Witharen 2021

Thea Josephus Jitta, steen: Exposant Beeldentuin Witharen 2021

 

Thea Josephus Jitta

Al van jongs af aan heb ik me met allerlei kunstuitingen bezig gehouden, waaronder tekenen, schilderen en poppen maken. Mijn opa was (kunst)schilder/keramist en stimuleerde dit. De laatste 20 jaar houd ik me met name bezig met het werken in steen. Albast, speksteen en serpentijn in al hun soorten zijn mijn favorieten.

Mijn hele leven ben ik al gefascineerd door lijnen en vormen.Basale vormen, zoals cirkels en bogen maar ook mensvormen en vormen in de natuur. Zo hou ik van strakke, ronde lijnen en gladde vlakken. Door te polijsten worden mijn beelden aaibaar. Het contrast tussen het harde materiaal en de strakke lijnen en ronde, zachte vormen roept spanning op.

Ik werk in opdracht, geef les in kleine groepen van maximaal 4 personen en maak vrij werk. Een deel van mijn werk is van mei tot oktober te zien in de beeldentuin in Witharen. Mocht je meer willen zien ben je van harte welkom in Ommen.

Graag tot ziens!


Thea Josephus Jitta, steen: Exposant Beeldentuin Witharen 2021

Spatterinkweg 7
Ommen
06-12425570

www.theajitta.nl

Christiene Kucinski, glas:  exposant Beeldentuin Witharen 2021

Christiene Kucinski, glas: exposant Beeldentuin Witharen 2021

Geboren in Silezië in 1953

Studeerde Slavische Studies en Historische Basiswetenschappen aan de Wroclaw University (PhD-graad)

Verhuizing naar Duitsland

Werkte als onderzoeksassistent in Bonn en Munster

Artistieke opleiding voor artistiek en wetenschappelijk tekenen en modelleren aan de WWU Münster onder leiding van Helmut Korhammer

Bijscholing met glaskunstenaars op seminars en academies in binnen- en buitenlandLid van de Free Artist Association Schanze e.V.

 

Tentoonstellingen (selectie)
“Lichtspiele” in het Centrum voor Ontwikkeling van Interpersoonlijk Communicatie, Kaliningrad (Rusland)
Deelname aan internationale TGK-wedstrijden “Fun in colour” en “100% glas”, Schloß Holte-Stukenbrock
“Het fragiele glas” in Café Wien, Vreden
“Kunst gemaakt van vuur en zand” in het glazen huis, Gronau
“Fascination Glass” en “Glass Age” in de Kunst (t) räume galerie, Ochtrup
“Geboren in het vuur” in het Gallitzin-huis, Münster
“Dreiklang” in het Gallitzin-huis, Münster
“Lichte manieren” in de oranjerie van de botanische Tuinen van de Universiteit van Münster
Jaarlijkse tentoonstelling van de Free Artist Association Schanze e.V. “Schanze komt” in de König Gallery, Münster
“Meditation-Forgetting-Remembering”, de openingstentoonstelling van de Free Artist Community Schanze voor        hun 100ste verjaardag in het Franz-Wärme-Haus, Münster
“Springen. Momenteel”. Tentoonstelling in de foyer van de kerk, Münster
Tentoonstelling in de etalages van de kooplieden van de Prinzipalmarkt, Münster
Tijdcapsule, beursdeelname in de Torhausgaleri, Münster


Christiene Kucinski, glas: exposant Beeldentuin Witharen 2021

Am Haselhof 94
D-48163 Munster, Albachten, Deutschland
02536 318445

Annemarie van Uden, glas: gastexposant Beeldentuin Witharen 2021

Annemarie van Uden, glas: gastexposant Beeldentuin Witharen 2021

“To play is a joy forever”. Dagelijks maak ik een wandeling door mijn geest en verwonder mij. De vele omzwervingen zijn mijn voeding tot het maken van beelden. Het verbazen, de nieuwsgierigheid, het spelen vind ik belangrijk. Je kijkt en voelt iets, je wordt geraakt door het materiaal, de vorm, de uitdrukking. Als een beeld tussen zoveel beeldmateriaal blijft beklijven is er iets gebeurd. Deze verwondering wil ik graag bij mensen teweeg brengen, binnen onze wereld met een overvloed aan informatie. “Kijk, kijk en beleef!” Door het struinen in figuurlijke en in werkelijke zin is het hergebruik van materialen een logisch gevolg. Het glas dat ik vind heeft al een leven gehad. Door het hergebruik krijgt het een ander nieuw leven. Tevens vind ik dat het niet stopt bij het materiaal glas. Juist doordat het een combinatie met ander materiaal aangaat ontstaan bij beide meer levendigheid. Opleiding: 1991-1995 ArtEZ, Hogeschool voor de kunsten, (voorheen AKI), Enschede. Diverse glascursussen. Veel experimenteren. Naast haar vak als Kunstenaar is Annemarie docent glas aan Oyfo Centrum voor Kunsteducatie in Hengelo, bij het Kunstcircuit in Deventer en heeft zij haar eigen atelier.

Tentoonstellingen
2020 Kasteel De Cannenburgh
2019 Kunst op Ameland
2018 Verkuno,Roden, glas
2017 Joure, ovengevormd glas
2016 Kunstroute Borculo
2016 Buitenexpositie Galerie Witharen, Witharen
2016 Heartgalery, Hengelo
2015 Project “Kom uit de kast”, Enschede
2011,2013,2015 Deelname Kunst in het Volkspark, Enschede
2013 Kunst in de etalage, Oldenzaal
2010 en 2013 Tentoonstelling TMZ, Almelo
2010 Deelname Tuindorpkunst, Hengelo
2003 1ste prijs Volksparkkunst Ontwerp wedstrijd met Ans Markus
1999 Deelnemer aan “Kunst in de etalage” Eye Wear , Amsterdam
1998 Inrichten vitrinekasten Naturalis, Leiden
1998 Stage Connie van Dilst Stylingstudio (etaleren)
1997 Expositie Agnietenkapel, Gouda
1996 Kunstbeurs Martinihal, Groningen
1996 Interieurbeurs Prins Bernard Hoeve, Zuidlaren
1995 Tweede editie Kunst in het Volkspark, Enschede

 


Annemarie van Uden, glas: gastexposant Beeldentuin Witharen 2021

Paul Krugerstraat 49
Hengelo
Tel: 06-1769 2502

www.annemarievanuden.nl

Leo Gerritsen, cortenstaal: gastexposant Beeldentuin Witharen 2021

Leo Gerritsen, cortenstaal: gastexposant Beeldentuin Witharen 2021

  

Na zijn opleiding in Breda heeft Leo vele opdrachten vervuld bij scholen en andere openbare gebouwen. De laatste jaren is hij zich echter gaan toeleggen op zijn eigen autonome ontwikkeling. Hierbij volgt hij zijn liefde voor architectonische constructies. Zijn buitenbeelden uit cortenstaal reageren op de natuur, en zijn expressief en direct van vormgeving. Zijn serie ` vogelhuizen` zijn hiervan een mooi voorbeeld. Objecten die iets nieuws toevoegen aan onze bestaande realiteit.

LEO GERRITSEN

Geb. 27 september 1951

Opleidingen:

1973 – 1978  kunstacademie ST Joost Breda

1979 – 1980  The Architectural Association Londen

1990 – 1994  Propedeuse sociale wetenschappen

1994 – 1996  Hogeschool Nijmegen Beeldende therapie

www.leogerritsen.eu

 

 

 

 

 

 

 


Leo Gerritsen, cortenstaal: gastexposant Beeldentuin Witharen 2021

Vogelzang 9
6611 KZ Overasselt
06-10020353 024-6222057

www.leogerritsen.eu

Marianne van Dedem-Henstra, RVS schilderijen: exposant galerie de Schaapskooi mei t/m half juli 2021

Marianne van Dedem-Henstra, RVS schilderijen: exposant galerie de Schaapskooi mei t/m half juli 2021

Marianne van Dedem-Henstra (1968) is autodidact en schildert vooral uit gevoel en vaak in ronde vrouwelijke lijnen. Door de vorm, de kleur en het gebruiken van natuurlijke materialen ontstaan er energieke bewegingsvolle beelden. Het resultaat kan abstract zijn of figuratief. Wat je ziet is van belang maar zeker ook het gevoel en de passie die zij in haar schilderijen stopt zijn voor haar belangrijk om de toeschouwer mee in aanraking te brengen.
De materialen waarmee zij werkt zijn een mix van oud ijzer, oude tegels, bitumen, hars en moderne materialen als kaolin, epoxy en roestvrijstaal. Door de vorm en kleur van al die verschillende grondstoffen ontstaan energieke, bewegingsvolle beelden. Die zijn meestal figuratief, je kunt er als toeschouwer dus herkenbare vormen in zien. Soms schildert ze echter ook abstract. Haar schilderijen zijn te herkennen aan hun zwierige, ronde, vrouwelijke lijnen, harmonieuze kleuren en vaak ook door een zeer divers materiaalgebruik.
Gevoel en emotie zijn maatgevend in haar werk als kunstenaar. Ze vormen haar belangrijkste drijfveren. Ze is pas tevreden wanneer ik de energie en passie waarmee ze schildert, heeft kunnen overbrengen op haar werk. En via haar werk uiteindelijk op de toeschouwer. Want natuurlijk is het van belang hoe een kunstwerk eruitziet, maar zeker ook wat het met je doet. Welke gevoelens het in je losmaakt, welke emoties je erbij voelt.
Ze laat zich graag inspireren door kunstenaars als Miro en Rodin.
Daarnaast werkt ze op dit moment samen met beeldend kunstenaar Lolke van der Bij. Samen bedenken en creëren ze allerlei objecten, meestal op basis van staal, roestvrijstaal en hout. Die geven ze vervolgens diepte en kleur met behulp van o.a. harsverbindingen, bitumen en pigmenten. Samen met Lolke exposeert Marianne deze hele zomer in Beeldentuin Witharen met de rvs sculpturen.
www.kunstgevoel.com
T.: 06 52458591
E.: m.vandedem@gmail.com

Marianne van Dedem-Henstra, RVS schilderijen: exposant galerie de Schaapskooi mei t/m half juli 2021

Utrechtseweg 10
Vleuten
06 52458591

www.kunstgevoel.com

Marjan van Schaik, glas: gastexposant Beeldentuin Witharen 2021

Marjan van Schaik, glas: gastexposant Beeldentuin Witharen 2021

     

Werken met glas is een feestje! De weerbarstigheid en transparantie van het materiaal dagen haar iedere keer weer uit een stap verder te gaan. Het is steeds weer spannend om de oven na de lange stookgang te openen en te zien of het glas zich gedragen heeft zoals zij had verwacht! Kleurrijk en abstract, dit zijn de meest kenmerkende aspecten van haar werk. Haar grote passie is het blijven experimenteren met nieuwe technieken waarbij het glas altijd centraal staat. Marjan volgt sinds 2017 een glaskunstopleiding aan het IKA in Mechelen (B). De door haar opgedane kennis en haar ervaring met de verschillende technieken deelt zij met veel passie met anderen in de workshops en cursussen die zij geeft in haar atelier in Dedemsvaart. Het werk van Marjan is te zien in beeldentuinen, galerieën en op het jaarlijks terugkerende evenement Glasrijk Tubbergen.

www.glasatelierbreekbaar.nl

 


Marjan van Schaik, glas: gastexposant Beeldentuin Witharen 2021

De Aak 73
7701 LG Dedemsvaart
06-25423776

www.glasatelierbreekbaar.nl

Brenda Hardijk, keramiek: gastexposant Beeldentuin Witharen 2021

Brenda Hardijk, keramiek: gastexposant Beeldentuin Witharen 2021

 

Ik ben Brenda Hardijk en noem mijzelf, naast visueel creator, ook wel een “regisseur”, neem regie over de beeldenstorm in mijn hoofd. Hieruit kies ik een fragment, om dit vervolgens vast te leggen in een drie- of tweedimensionale vorm.

Mijn favoriete materiaal klei geeft mij uitdaging om contrasten op te zoeken, om te komen tot een “verstild moment”, in balans, stoer maar toch elegant, glad gecombineerd met ruw, kleur samen met eenvoud.

Naast het materiaal klei heb ik in de afgelopen 25 jaar ook andere technieken eigengemaakt waaronder glas, werken met acrylverven, encaustic & combinaties met beton.

Tijdens het ontwerpproces, maak ik keuzes uit een van deze technieken en creëer beelden/objecten met een eigen “karakter”.

 

 


Brenda Hardijk, keramiek: gastexposant Beeldentuin Witharen 2021

Noorderstraat 19
9611 AA Sappemeer
06-29578888

www.bambeeldend.nl

Henk van den Breemen, gastexposant Beeldentuin Witharen 2021

Henk van den Breemen, gastexposant Beeldentuin Witharen 2021

Henk van den Breemen, Zuidwolde

Ik ben in 2004 begonnen met beeld houwen. In 2005 en 2006 heb ik een cursus hakken in harde steen gevolgd. Vanaf 2007 ben ik 2 dagdelen per week gaan werken in Atelier Ansen en thuis in m’n eigen werk hok. Sinds 2010 exposeer ik 2 á3 keer per jaar in een galerie of beeldentuin. Vnl. in het noorden van het land. Tevens ben ik dat jaar uitgenodigd lid te worden van de Sociëteit Drentse Kunstenaars.


Henk van den Breemen, gastexposant Beeldentuin Witharen 2021

Boslaan 23
7921 LA Zuidwolde
0528-372318

Thea Blok, keramiek: gastexposant Beeldentuin Witharen 2021

Thea Blok, keramiek: gastexposant Beeldentuin Witharen 2021

Geboren in Den Haag 1946

Diverse kunstopleidingen.

Mijn enorme passie is de drive om mijn innerlijke bewogenheid in ruimtelijke vormen, en ook schilderend op doek,

tot iets zichtbaars te transformeren.

Mijn fascinatie gaat uit naar verschillende materialen.

STEEN, KLEI, IJZER EN ACRYLVERF

Dit materiaal geeft mij inspiratie en ruimte om alsmaar ontdekkend mijn grenzen te verleggen, waardoor ik mij al doende blijf ontwikkelen.


Thea Blok, keramiek: gastexposant Beeldentuin Witharen 2021

Kapelstraat 20
5741 CE Beek en Donk
06-41924022

Pim Trooster gastexposant Beeldentuin Witharen  2021 in Galerie de Schaapskooi 15 juli t/m 26 september

Pim Trooster gastexposant Beeldentuin Witharen 2021 in Galerie de Schaapskooi 15 juli t/m 26 september

“Pim Trooster (1954) is een postmodernist. Met grote vrijheid combineert hij allerlei kunstvormen en creëert hij een nieuwe eclectische beeldtaal.” Pim Trooster  heeft zich na zijn studie aan de Academie voor Expressie door Woord en Gebaar  in Utrecht ontwikkeld tot autonoom kunstenaar, en  heeft zo zijn eigen plaats in de kunstwereld gecreëerd. Voor de expositie in galerie de Schaapskooi  “Forever Young” zal hij voornamelijk nieuw werk tonen.

Tentoonstellingen (selectie)
2021 – Forever Young, solo in schaapkskooi van Galerie Witharen
2020 – Tears from Heaven, slotpresentatie in Cultuurhuis/Grote Kerk in Zwolle
2020 – Tears from Heaven, solo in Het Koetshuis, Borne
2020 – Tears from Heaven, pop-up  en sociale media project op 41 locaties in het land
2020 – DE RENOVATIE, solo, Museum de Fundatie, Zwolle
2020 – INTERVENTIES, solo, Kasteel het Nijenhuis, Heino/Wijhe
2020 – Ola Koala, groep, verkoop t.b.v. Koala’s na bosbranden.
2019 – SKULL SHOW, groep – ACEC Apeldoorn
2019 – MERCI MARCEL…, solo,  ACEC Ondergronds, Apeldoorn
2019 – Beelden 2019, groep, Beeldenpark Landgoed Anningahof
2019 – Kunst om Dalfsen, solo, in winterkas van plantenkwekerij
2019 – CW12 , groep, Zwolle
2018 – Art Overijssel, groep, Heart Gallery te Hengelo
2018 – CW12 , groep, Zwolle
2018 – Margin Arts & Media, groep, Nederlandse Ambassade Hanoi
2018 – Silent Mayority, groep, Kunstenlab, Deventer
2017 – In Transitie, solo, Vechthal Landgoed Anningahof, Zwolle
2017 – All Together Now, solo, De ruimte van Rolf, Gouda.
2016 – Plate Service Project, solo, Vechthal Landgoed Anningahof, Zwolle
2016 – WEES – Art Gouda residentie en groepstentoonstelling, Gouda
2016 – Plate Service, solo, De Aanschouw, Rotterdam
2016 – Art Overijssel, groep, Museum het Palthehuis te Oldenzaal
2016 – Labyrinth – groep, DOAS,  Zwolle
2015-2016 – Japanese Drawings, groep, Staircase Gallery, New York
2015 – Polaroid Gebouw, groep, Enschede
2012 – Mag het een onsje meer zijn, solo, Studio Jan van Asbeck, Ens
2012 – Colour Blocking, groep, Nieuwe Vide Haarlem.
2011 – De geest van het huis, groep, in de studio van Lisa van Couwenbergh. Amsterdam

 

Arbeidsverleden binnen de sector van de hedendaagse beeldende  kunst

2019 – Jurilid, Arti Prijs 2019
2017 – Gastcurator, OUTPLACEMENT, groep, Landgoed Anningahof
2016 – Locatiemanager GIMME SHELTER, Fort Nieuwersluis,
2015 – Gastcurator, COUP DE FOUDRE, groep, Landgoed Anningahof
2016 – Initiator namens KiK van Into Nature art-expedition, Drenthe
2016 – Curator namens KiK van groepstentoonstelling in en bij de Rijks Luchtvaart School, Eelde, als onderdeel van Into Nature art-expedition.
2009/2014 – Initiator/Curator van P.ART of your life, Zwolle
2014 – Gastcurator ‘Dutch Devine’ – 2014FRAMES, Foto Manifestai, Glasgow
2010/2014 – Scout voor VIVA- collections on tour, (Vital International Video Art)
2009/2014 – Commissielid, Fonds BKVB /Mondriaan Fonds
2002/2006 – Artistiek leider van ‘Het Kunstenpark”, Zwolle
2005 – Artistiek leider van het festival ‘Oostcultuur’-, Zwolle
2009 – Gastcurator, NED 2-tentoonstelling, Museum Gouda
2010/2015 – Artistiek leider van KiK, (Kunst in Kolderveen),
2009/2015 – Vz van Stichting Msquare4- virtueel museum van André Kodde
2008 – Gastdocent Sandberg Instituut
2007/2011 – Scout voor het Sandberg Instituut
2006/2011 – Rijksgecommitteerde bij afstudeerprojecten, Sandberg Instituut
2012 – Jurylid ZomerExpo 2012, Gemeentemuseum Den Haag
2012 – Gastcurator voor Museum le Secet, Mural-tentoonstelling, ’s Heer Arendskerke 2002/2005 – Initiator/Curator van Safe de Flat, Zwolle
1995–2009 Initiator/Curator van SAFE (Stichting), Dalfsen.

Verkopen (selectie) – 21 werken uit de Plate Service Drawings-serie aan diverse particulieren, 2017 – 25 werken uit de Plate Service Drawings-serie
- 7 werken uit de GoudAsfalt-serie- aan diverse particulieren, 2016
– 51-luik van het ’51 Coulorbox’-project en een doek uit de ‘Not a razorblade’- serie aan de VPRO. (2012-2013) – doek uit de ’51 coulors on canvas’-serie aan Annelies van der Pauw, bestuursvoorzitter van het Mondriaan Fonds (2011)
– twee doeken aan Han Noten (burgemeester van Dalfsen) in december 2014
– 3 werken zijn opgenomen in de collectie van Museum de Fundatie en Kasteel Het Nijenhuis.

Residenties

ARTEVENTURA: Twee residentieperiodes van 1 maand in AiR van Belgische AiR-organisatie; de residentie is gebouwd aan de voet van een heuvel op een 25 hectare grote finca, vlak buiten Aracena, in Andalusië.   van 1 oktober t/m 31 oktober 2020 en van 1 mei t/m 31 mei 2021


Pim Trooster gastexposant Beeldentuin Witharen 2021 in Galerie de Schaapskooi 15 juli t/m 26 september

Cyclamenstraat ; Telefoon            :       + E-mail               :       14-16
8013 XK Zwolle
31 651537791

www.pimtrooster.nl

Contactformulier

Vul onderstaande velden in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Christiene Kucinski, glas:  exposant Beeldentuin Witharen 2021

Christiene Kucinski, glas: exposant Beeldentuin Witharen 2021

Geboren in Silezië in 1953

Studeerde Slavische Studies en Historische Basiswetenschappen aan de Wroclaw University (PhD-graad)

Verhuizing naar Duitsland

Werkte als onderzoeksassistent in Bonn en Munster

Artistieke opleiding voor artistiek en wetenschappelijk tekenen en modelleren aan de WWU Münster onder leiding van Helmut Korhammer

Bijscholing met glaskunstenaars op seminars en academies in binnen- en buitenlandLid van de Free Artist Association Schanze e.V.

 

Tentoonstellingen (selectie)
“Lichtspiele” in het Centrum voor Ontwikkeling van Interpersoonlijk Communicatie, Kaliningrad (Rusland)
Deelname aan internationale TGK-wedstrijden “Fun in colour” en “100% glas”, Schloß Holte-Stukenbrock
“Het fragiele glas” in Café Wien, Vreden
“Kunst gemaakt van vuur en zand” in het glazen huis, Gronau
“Fascination Glass” en “Glass Age” in de Kunst (t) räume galerie, Ochtrup
“Geboren in het vuur” in het Gallitzin-huis, Münster
“Dreiklang” in het Gallitzin-huis, Münster
“Lichte manieren” in de oranjerie van de botanische Tuinen van de Universiteit van Münster
Jaarlijkse tentoonstelling van de Free Artist Association Schanze e.V. “Schanze komt” in de König Gallery, Münster
“Meditation-Forgetting-Remembering”, de openingstentoonstelling van de Free Artist Community Schanze voor        hun 100ste verjaardag in het Franz-Wärme-Haus, Münster
“Springen. Momenteel”. Tentoonstelling in de foyer van de kerk, Münster
Tentoonstelling in de etalages van de kooplieden van de Prinzipalmarkt, Münster
Tijdcapsule, beursdeelname in de Torhausgaleri, Münster


Christiene Kucinski, glas: exposant Beeldentuin Witharen 2021

Am Haselhof 94
D-48163 Munster, Albachten, Deutschland
02536 318445