Tel: 06-27876388
Louis: 06-27876388
Thea: 06-27876388

Openingstijden: 20 mei t/m September

donderdag t/m zondag

11.00u – 17.00u

Beeldentuin Witharen

Beeldentuin Witharen is het bedrijf van meubelmaker Louis van Vilsteren en keramiste Thea Dijkema. Zij wonen en werken hier inmiddels  29 jaar, en hebben  beiden een eigen werkplaats. In galerie de Schaapskooi laat Louis zijn meubels zien. In keramiekatelier de hooiberg heeft Thea haar werk en expositieruimte. Daarnaast is er een prachtige  beeldentuin van 15.000m2. De toegang is gratis.

Elk voor jaar wordt een nieuwe Zomerexpositie ingericht met ruim 100 werken van 10 tot 12 verschillende gastkunstenaars. Elk jaar nieuwe kunstenaars, en dus ook nieuw werk. Onder het kopje “gastexposanten” stellen de kunstenaars zich voor.

Exposanten Beeldentuin 2021:

Lolke van der Bij en Marianne van Dedem , Maarssen,  RVS
Marc Deeleman , Nijmegen,  Cortenstaal
Marjan van Schaik, Dedemsvaart, Glas
Thea Jitta, Ommen, Steen
Brenda Hardijk, Sappemeer, Keramiek
Christine Kucinski, Munster (Dstl), Glas
Henk van den Breemen, Zuidwolde, Steen
Leo Gerritsen, Overasselt, Cortenstaal
Annemarie van Uden, Hengelo, Glas
Thea Blok , Beek en Donk, Keramiek en Steen

Exposanten Schaapskooi 2021:

1 mei t/m 11 juli , Marianne van Dedem, acryl
15 juli t/m 26 september, Pim Trooster, acryl e.a. materialen

Extra keramiek expositie: In 2021 zal er onder de overkapping in de tuin een wisselexpositie worden ingericht van werk van zo’n 60 keramisten uit de provincie Overijssel, die aangesloten zijn bij de Stichting Keramisten Noord Nederland. Een werkgroep van de SKNN zal deze expositie, in nauwe samenwerking met ons, organiseren. Gedurende de gehele periode van de Zomerexpositie 2021, van 1 mei t/m 26 september, zal er werk van al deze verschillende keramisten met hun zeer verschillende stijlen, te bewonderen zijn in Beeldentuin Witharen

 

Openingstijden in 2021  29 april  t/m 26 sept. : do. vr. za. zo. van 11.00u- 17.00u. Koffie/thee/terras

Galeries en de Beeldentuin zijn toegankelijk voor mensen met een beperking: aangepast toilet, twee rollators, een rolstoel en een scootmobiel aanwezig.  Honden worden toegelaten, mits aangelijnd.

Regelmatig worden er extra activiteiten georganiseerd zoals concerten, lezingen e.d.. Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwe exposities en de  activiteiten dan kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief

beeldentuin_witharen

Klik op één van de afbeeldingen om deze te vergroten.

Contactformulier

Vul onderstaande velden in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.