Tel: 06-27876388
Louis: 06-27876388
Thea: 06-27876388

De beeldentuin is weer geopend! Tot 20 augustus is de beeldentuin open van donderdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00 uur.

Afgelast , hopelijk wel in 2021 , kunstvoorstelling van Han van Hagen

28 Aug

 

Vanwege de beperkte ruimte in de Schaapskooi en de hernieuwde opleving van het covid19 virus hebben we in overleg met Han besloten de lezing dit jaar niet door te laten gaan. Als het even kan komt hij dan volgend seizoen.

28 augustus 2020: Kunstvoorstelling: “In de krochten van Bruegel” in Galerie de Schaapskooi van Beeldentuin Witharen
Al eerder kwam Han van Hagen uit Zuidwolde naar de schaapskooi van Beeldentuin Witharen om een kunstvoorstelling te geven over verschillende oude meesters. Dit jaar heeft kunstenaar Han van Hagen zich verdiept in het werk en leven van Pieter Bruegel.   Aanvankelijk was deze voorstelling op 5 juni gepland. Vanwege de coronamaatregelen hebben we het naar later verplaatst

“Het is behoedzaam bewegen in de werkelijkheid van Pieter Bruegel de Oude. Vreemde figuren kruisen je pad. We zien een galgenveld. Krakende skeletten nemende heerschappij over. Afzichtelijke stinkende wezens wervelen in een gierende storm uit de hemel. Pieter leefde in een roerige tijd. In de noordelijke Nederlanden had iedereen genoeg van de Spaanse overheersing en de zelfverrijking van inhalige pausen .Filips II, streng katholiek, was woest op zijn onderdanen, die massaal de gevestigde kerk de rug toekeerden. Hij stuurde Alva om orde op zaken te stellen. Onder het vaandel van de ware godsdienst werdenduizenden moorden gepleegd. Het is verbazingwekkend te zien hoe de gewiekste Bruegel zijn eigen gedachten hierover stiekem op het doek schilderde. Hij moest wel, de kerkelijk rechtbank lag met verklikkers op de loer. Met een speciale blik ontfutselen we zijn geheimen. In andere schilderijen breekt de zon door. Er wordt uitbundig feest gevierd, woest gedanst, en ongeremd gekotst. Met spreekwoorden als geschilderde parabels worden boeren en burgers het rechte pad gewezen. Want als de boeren van Breugel eenmaal losgaan is het te laat en is er geen houden meer aan. We deinen mee in de feestvreugde, maar is dat wel verstandig?”

Start om 20.00u: inloop vanaf 19.30. Kosten: 10,- incl. koffie/ thee bij aanvang.
Als je nog eerder komt kan je nog een rondje maken in de tuin.
Na de voorstelling is het mogelijk om met elkaar en met Han van Hagen van gedachten te wisselen onder het genot van een drankje.
Aanmeldingen graag via de mail: info@atelierwitharen.nl , of telefonisch: 0523-676272/0652344304 (Thea)/0627876388 (Louis)
Locatie: Beeldentuin Witharen, Witharenweg 24, 7738 PG Witharen

Contactformulier

Vul onderstaande velden in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.